avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Garantie cumparaturi on-line !
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Garantie cumparaturi on-line !

Buna ziua.

In urma achiziției on-line a 2 "amortizoare" ușa portbagaj cu garanție 2 ani, apare situația următoare:
Aceste se defectează în 3 luni de utilizare (în sensul ca nu mai țin portbagajul ridicat - deci nu mai fac ceea ce au fost proiectate sa facă) iar comerciantul refuza sa ofere schimbarea acestora pe motiv ca nu au fost montate de un service autorizat auto - clauza inclusa în certificatul de garanție !

Exista o baza reala legislativa care sa permită comercianților acest tip de ABUZ ... ?

Ce ne facem dacă și pentru a schimba acasă un bec sau un bec la un far de mașina trebuie sa solicitam un service autorizat pentru o situație pe care eu o pot rezolva în 1 - 10 minute, atât de simplu si de rapid se rezolva !>>>???
Cel mai recent răspuns: icoman , utilizator 08:35, 19 Noiembrie 2014
@icoman
E corect ce v-a spus separatistul: aveti dreptul sa faceti reclamatie la ANPC. Anexati la ea dovada ca ati fost refuzat de comerciant cand ati solcitat ce ati solicitat etc. La intocmirea reclamatiei urmati recomandarile de aici:
www.avocatnet.ro/content/for...
Ramane de vazut cum va solutiona ANPC reclamatia insa daca nu incercati nu aveti de unde sa stiti.
Intrebarea are dubla importanta, pentru ca si eu comercializez produse la care scriu ceva asemanator dar fara sa stiu daca au o baza reala sau nu .. .de aceea am tot isistat ... am crezut ca stie cineva raspunsul corect ... dar se pare ca "mingea e in curtea" OPC-ului ...
OPC-ul a raspuns ca nu pot returna acele produse daca nu au fost montate in service, oricum asta a fost fara a depune plangere la OPC ci doar e-mail in care le solicitam o analiza conform faptelor, ma mir totusi ca s-au obosit sa-si dea cu parerea ...
Parerea mea este ca nu au dreptate dar ptr valoarea mica a cumparaturilor ... nu are rost sa merg mai departe .. oricum pe viitor voi alege cu grija comerciantul ... care sa nu ma oblige / restictioneze la astfel de clauze abuzive ... adica chestii care le putem face cu ochii inchisi .. da nu ei vor sa platim taxe la un service ptr o nimica toata ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Returnare piesa auto bogdan445 bogdan445 Buna Ziua, Caz concret, in urma cu cateva zile am comandat on-line o piesa auto de la un magazin din romania. Am montat piesa totul ok pt cateva zile dupa ... (vezi toată discuția)
Achizitie de pe internet si inselaciune gutab gutab Buna ziua Am achizitionat de pe net, [editat], un sistem de navigatie pentru masina. Sistemulma fost platit la montator. Nu am primit factura, certificat de ... (vezi toată discuția)
Taxa reziliere contract lukeh lukeh Buna ziua, AM semnat cu firma X un contract care contine o taxa fixa de reziliere Din anumite motive am cerut rezilierea lui. Este valida pretentia lor ... (vezi toată discuția)