avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... probleme infiintare ONG
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

probleme infiintare ONG

Buna seara,

Dupa ce am depus dosarul pentru infiintarea unui ONG si am avut parte de 2 citari in instanta (prima - recurs la prima incheiere pentru a anexa la dosar declaratia sotului membrului fondator care-si punea la dispozitie apartamentul ca sediu al asociatiei; a doua - pentru a face dovada platii taxei juridice de timbru si a t.j. de 0,15 lei), la ultima infatisare - dupa ce am depus chitanta t.j. si t.j. - judecatoarea a spus ca ar trebui "sa formulez concluziile", iar daca nu am studii juridice, acestea pot fi formulate si in scris.

Intrebarea mea e urmatoarea: in conditiile in care toate actele solicitate pt infiintarea ONG-ului sunt la dosar, dar eu nu fac acea "formulare scrisa a concluziilor", ce se va intampla?. Mi s-a spus ca urmeaza sa fie redactata o hotarare, care va fi definitiva. Exista riscul ca lipsa acelor "concluzii" sa duca la redactarea unei hotarari nefavorabile pt noi?

Mentionez ca nu am studii juridice, iar la ajutorul unui jurist am apelat DOAR pentru intocmirea si autentificarea statutului si actului constitutiv. Eu am depus dosarul initial si m-am prezentat in instanta ca imputernicit din partea asociatiei pentru dobandirea personalitatii juridice. Nu am avut mandat sau delegatie, dar am fost mentionata in actul constitutiv ca fiind persoana desemnata sa dobandeasca personalitatea juridica.

Sper sa ma puteti lamuri in legatura cu necesitatea "formularii concluziilor"...
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: mikyangel , utilizator 23:35, 27 Mai 2009
Doar daca au fost discutate de instanta ceva probleme referitoare la prevederile din statut.
Altfel nu e nevoie sa mai faceti nimic, daca nu v-a pus cumva in vedre sa mai aduceti ceva.
Eu daca mi-aduc bine aminte nici nu m-am prezentat in instanta pentru decshidere ong, m-am dus doar sa ridic hotararea.
Poti intra si pe [ link extern ] .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inscriere membru in ong Liciu Liciu Buna ziua, In dosarului ce urmeaza a fi depus la judecatorie pentru infiintarea ONG-ului mi s-a cerut sa fie prezente cazierele fiscale si juridice ale ... (vezi toată discuția)
Statutul si actul constitutiv al ascociatiilor maneaciprian17 maneaciprian17 Buna ziua! Am o nelamurire cu privire la statutul si actul constitutiv al asociatiilor. Autentificarea acestor documente ce presupune? Este ... (vezi toată discuția)
Se poate reedita (actualiza) într-o singură ,,ediție" statutul modificat prin acte adiționale al unui ong? puscasul22 puscasul22 Pentru modificarea statului s-a depus la judecătoria hotărârea A.G., iar prin încheierea judecătoriei se consemnează modificarea statutului la ... (vezi toată discuția)