avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Absolventa de master 2014 (fara dizertatie) intru in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Absolventa de master 2014 (fara dizertatie) intru in categoria de absolventa 2014?

In iulie 2014 am finalizat masterul insa nu mi-am prezentat lucrarea de dizertatie, urmand sa fac acest lucru in februarie 2015. Pe listele finale de la facultate figurez drept "absolventa fara dizertatie". Pe site-ul ajofm este mentionat faptul ca angajatorul care incheie un contract de stagiu cu un absolvent de studii superioare primeste lunar 750 lei pentru o perioada de 6 luni. Am observat ca multi angajatori specifica ca prefera absolventi din 2014, banuiesc tocmai din acest motiv. Astfel intrebarea mea este daca pot fi considerata absolventa a promotiei 2014.

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:29, 29 Octombrie 2014
Art. 82 din Legea nr.76/2002 :
În sensul prezentei legi, prin absolvent al unei instituţii de învăţământ se înţelege persoana care a obţinut o diplomă sau un certificat de studii, în condiţiile legii, în una dintre instituţiile de învăţământ gimnazial, profesional, special, liceal, postliceal sau superior, de stat ori particular, autorizat sau acreditat în condiţiile legii.
1. In cotidianul Evenimentul zilei din 20.07.2013, Iuliana Cîrcei, secretar general al ANOFM, spune:
"De indemnizatia de somaj beneficiaza si absolventii cu studii superioare cu sau fara diploma de licenta sau master".

2. Din Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca:

Art. 80
(1) Angajatorii care incadreaza in munca, pe durata nedeterminata, absolventi ai unor institutii de invatamant, primesc lunar, pe o perioada de 12 luni, pentru fiecare absolvent incadrat:

a) o suma egala cu valoarea indicatorului social de referinta in vigoare la data incadrarii in munca, pentru absolventii ciclului inferior al liceului sau ai scolilor de arte si meserii;

b) o suma egala cu de 1,2 ori valoarea indicatorului social de referinta, in vigoare la data incadrarii in munca, pentru absolventii de invatamant secundar superior sau invatamant postliceal;

c) o suma egala cu de 1,5 ori valoarea indicatorului social de referinta, in vigoare la data incadrarii in munca, pentru absolventii de invatamant superior.
...

3. Din Normele de aplicare a Legii 76/2002:

Art. 51^1.
(1) Angajatorii care încadreazã în muncã, pe duratã nedeterminatã, absolvenţi de învãţãmânt superior care nu au promovat examenul de licenţã beneficiazã, în condiţiile legii, de subvenţia prevãzutã la art. 80 alin. (1) lit. b) din lege.
...


4. Adica un absolvent ca dvs. beneficiaza de indemnizatie de somaj dar angajatorul care va incadreaza in munca va beneficia de prevederile art.80(1), lit.b) adica de 600 lei lunar si nu de 750 lei lunar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimularea încadrarii în muncă a şomerilor xquestion xquestion Conform Legii Nr. 76/2002, angajatorii beneficiaza de masuri pentru stimularea încadrarii în muncă a şomerilor (ART. 80.). Intrebarea mea este: Daca ... (vezi toată discuția)
Subventia pt angajatori claudiaivan claudiaivan Un proaspat absolvent de facultate trebuie sa fie angajat din somaj pt ca angajatorul sa beneficieze de subventia de 750 lei? (vezi toată discuția)
Absolvent de studii de licenta fara sustinerea licentei se incadreaza in legea 76/2002 privind subventionarea pentru absolventi? alex_roty alex_roty Buna ziua ! Am o intrebare cu privire la art.80 din legea 76/2002 care se refera la subventionarea locurilor de munca si anume mai exact incadrarea ... (vezi toată discuția)