avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 227 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariul de baza
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariul de baza

Lucrez in sistemul bugetar si am salariul de incadrare pe studii superioare de 900 ,cu sporul de vechime de 15% inclus . Este corect ?
Ocolega care s-a angajat acum fara vechime , are aceasi incadrare ca mine .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:15, 7 Noiembrie 2014
Incepand cu 01.07.2014 salariul minim pe economie este de 900 lei(salar de incadrare) care nu are inclus sporul de vechime.Orice sporuri se adauga la salariul minim pe economie care trebuie garantat in plata la o norma intreaga
1. In sectorul bugetar, sporurile sunt incluse in salariu.

2. In conformitate cu dispozitiile art.2 din HG 871/2013, pentru personalul din sectorul bugetar, nivelul salariului de baza, potrivit incadrarii, nu poate fi inferior nivelului salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata.

3. Legea nr.284/2010:
Art. 12
Salariul brut, solda lunara bruta cuprind salariul de baza, solda functiei de baza/salariul functiei de baza, sporurile, indemnizatiile, compensatiile, precum si celelalte elemente ale sistemului de salarizare, corespunzatoare fiecarei categorii de personal din sectorul bugetar.


La salariul minim de 900- sporul de vechime 15% este inclus sau se adauga la cei 900 ? Va multumesc
Se adauga la salariul in cauza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aplicare salariu de baza minim brut in institutiile publice avand personal bugetar Jz61 Jz61 As vrea sa ma indrumati, cum se aplica salariul de baza minim brut pe tara, in institutiile publice.Am citit mai multe comentarii in aceasta privinta, parerile ... (vezi toată discuția)
Calculare salariu rusu-mihaela rusu-mihaela Am si eu o intrebare. Sunt angajata in sistemul bugetar din februarie, ca registrator medical, cu venitul minim pe economie. Luna aceasta am primit fluturasul ... (vezi toată discuția)
Salariu minim 900 lei crmnradu crmnradu Buna ziua! Conf. HG 871/2013 pt pers. bugetar, nivelul sariului de baza, potrivit incadrarii trebuie sa fie de 900 lei de la 1.07.2014. Avem un caz: o ... (vezi toată discuția)