avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 299 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ridicare auto parcata pe loc destinat persoanelor cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ridicare auto parcata pe loc destinat persoanelor cu dizabilitati-cheltuieli de judecata

In noiembrie anul trecut, mi s-a ridicat autoturismul de pe locurile destinate persoanelor cu handicap din fata Spitalului Judetean Constanta, in conditiile in care insotisem un bolnav extrem de grav, mergand in spatele Salvarii. Am platit 600 RON pentru a-mi recupera autoturismul si am primit o amenda pentru alti 200. Am facut plangere contraventionala, in contradictoriu cu Primarul Mun. Constanta-Directia Politiei Locale Primaria Mun. Constanta, solicitand anularea procesului verbal de contraventie, a masurii de ridicare, repararea prejudiciuliu si inlocuirea amenzii cu avertismentul, fiind prima abatere de acest fel. In intampinare, s-a motivat, intre altele, lipsa capacitatii de folosinta a intimatului. In raspunsul la intampinare, am precizat ca: "Inteleg sa chem in judecata pe Primarul Municipiului Constanta- Directia Politia Locala". Plangerea mi-a fost respinsa, ca neintemeiata, cu obligarea la plata catre intimat a sumei de 290 lei, reprezentand cheltuieli de judecata.Am facut apel. Avocatul care m-a reprezentat a timbrat insuficient cererea de apel, asa ca aceasta a fost anulata. Astazi, insa, am primit o citatie -chemare in judecata, de la Politia Locala a Primariei Mun. Constanta, avand atasata o cerere de completare a dispozitivului hotararii deja pronuntate- "avand in vedere ca instanta a omis a se pronunta asupra cheltuielilor de judecata solicitate de intimat, va rugam sa binevoiti a completa dispozitivul cu obligarea petentei la plata cheltuielilor de judecata ocazionate de judecarea cauzei, asa cum au fost dovedite cu chitanta atasata la dosar. "
Intrebarea mea este daca este vorba de aceiasi 290 ron de la respingerea plangerii contraventionale (pentru ca mentiunile cu privire la aceasta suma erau ambigue in comunicarea hotararii civile definitive, de dupa respingerea apelului) sau se pretind si alte cheltuieli de judecata, in plus fata de acelea? Ar trebui sa depun ceva la Judecatorie? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Anca_Madalina_R , utilizator 10:13, 29 Octombrie 2014
Este vorba despre suma pentru care instanta de fond a dispus obligarea la plata catre intimat a sumei de 290 lei, reprezentand cheltuieli de judecata
Deci practic nu mai am nimic altceva de facut decat sa ma prezint in instanta, corect? Adica nu mai e nimic de facut pentru evitarea respectivelor cheltuieli de judecata. Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda si cheltuieli de judecata ridicare auto-care hotarare trebuie sa o legalizez? Anca_Madalina_R Anca_Madalina_R Anul trecut, mi s-a ridicat autoturismul de pe locurile destinate persoanelor cu handicap din fata Spitalului Judetean Constanta, in conditiile in care ... (vezi toată discuția)
Recurs la respingere actiune de retrocedare SIE SIE Solutia instantei: Hot. Respinge actiunea formulate in contradictoriu cu paratele comisia locala pentru aplicarea legii nr. 10/2001 si autoritatea nationala ... (vezi toată discuția)
Raspuns intampinare, calitate procesuala Florentinaif Florentinaif In plangerea contraventionala am trecut ca parat doar: Serviciul de Circulație pe Drumurile Publice, irecția Generală de Poliție Locală. In Intampinare ... (vezi toată discuția)