avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Executare silita
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Executare silita

ce se poate face in cazul unei executari silite; unde se poate contesta?
Cel mai recent răspuns: akis_akis , utilizator 16:22, 29 Octombrie 2014
La instanta in circumscriptia in care se afla debitorul sau imobilul ce este executat silit.

Se numeste contestatie la executare.
Mai exact sa va relatez detaliat: am divortat de fosta sotie la notariat(in divort sunt implicati si 2 minori),am fost de acord sa fie custodie comuna,minorii sa locuiasca la mama, in fapt am locuit in acelasi apartament pana in septembrie cand ea a ales sa locuiasca in alta parte impreuna cu cei doi minori..In certificatul de divort notarita a stabilit o suma de dat, de ambele parti, respectiv 500 lei ( la aceasta suma impusa si mie nu a tinut cont de adeverinta adusa de mine de la locul de munca).!! A se intelege ca pe perioada cat am locuit cu totii in apartament inclusiv si mama fostei sotii, am contribuit la toate platile de intretinere al apartamentului ( ex.intretinere,energie,gaze..inclusiv cheltuieli pt achizitia de alimente necesare intretinerii celor doi minori), pana la plecarea lor din apartament. Ieri a sosit la sediul societatii unde lucrez o decizie de executare pe veniturile mele salariale( precizez ca eu am incetat contractul de munca cu aceasta societate de luna aceasta) in urma actului semnat la notar cu acea suma de 500 lei. Intrebare:1. Am dreptul sa fac eu contestatie? daca da..unde sa ma adresez ?
2. Eu am pregatit un dosar ( compus din cerere de recalculare pensie alimentara + chitante doveditoare ca am contribuit la intretinerea celor doi minori pe timpul cat am locuit impreuna + adeverinte salariale defalcate pe fiecare luna cu venitul meu net + adeverinta de la evidenta populatiei unde sa mutat fosta sotie si data de cand). Il pot depune la judecatorie sa contracarez chestia cu executare silita? Multumesc anticipat de raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mod executare Niunin Tiberiu Niunin Tiberiu In urma cu 2 ani, instanta a dispus reintegrarea in spatiu a fostei sotii, in locuinta. Data fiind situatia tensionata, spre binele celor 2 minori aflati in ... (vezi toată discuția)
Partaj de bunuri comune , sunt in partaj cu fosta sotie si imi ... Dan Mihai Dan Mihai Partaj de bunuri comune , cu fosta sotie si imi datoreaza pensia minorului , dupa salarul minim pe economia germana ? cum recuperez aceasta suma de bani ? prin ... (vezi toată discuția)
Consultare balcania balcania In urma sentintei de divort minorul a fost incredintat mamei urmand sa platesc pensie de intretinere stabilita prin hotarare judecatoreasca. La locul de munca ... (vezi toată discuția)