avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 287 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... procura
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

procura

buna seara.

am absolvit o facultate si doresc sa-mi ridic diploma de la sediul central care se afla in bucuresti.

as vrea sa fac o procura unui amic care locuieste in bucuresti, ca el sa mearga sa o ridice.

intrebarea e, pot face singur procura si sa i-o trimit prin curierat ? sau trebuie sa fie si el la notar sa semneze cand se intocmeste...

multumesc
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 22:23, 28 Mai 2009
Nu este necesara prezenta procuratorului la notariat sau la avocat la momentul incheierii acestei procuri .Trebuie doar sa aveti o copie de pe CI a procuratorului pentru preluarea datelor de stare civila .
Cu acuratete juridica , consider necesara prezenta procuratorului in fata notarului public (procura e una speciala -intrucat suntem in prezenta unui act de dispozitie )in vederea exprimarii acordului de vointa.
Procura fiind un act unilateral nu necesita acordul procuratorului si nici nu il obliga pe acesta in n iciun fel.
...fara acuratete juridica , mandatarul nu trebuie sa fie in fata notarului...ceea ce noi numim procura e in fapt o oferta de mandat, care daca e acceptata de mandatar duce la incheierea contractului de mandat...
Puteti face linistit si singur procura la notar, cu conditia sa cunoasteti datele de identificare ale celui pe care il imputerniciti.

Alte discuții în legătură

Procura persoana aflata in strainatate pt succesiune stanceni stanceni Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la cele 2 intrebari ale mele: 1. Se poate face o procura in strainatate (Italia) pentru o persoana aflata ... (vezi toată discuția)
Imputernicire persoana fizica justme31 justme31 buna!!locuiesc in germania si as avea nevoie de un model pt. imputerniciere persoana fizican in romania, in privinta ridicarii unui atestat scolar. va ... (vezi toată discuția)
Procura inputernicere administrare apartament rdinicut rdinicut Daca am o procura de imputernicire cu drepturi depline asupra unui apartament si am la dispozitie si contractul apartamentului in original pot lua pe cineva in ... (vezi toată discuția)