avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1106 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Legea 17/2014
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Legea 17/2014

Buna ziua,

Incepand din 2014 vanzarea terenurilor agricole este reglementata de Legea 17/2014.Pentru a vinde un teren trebuie respectata o anumita procedura, intaietate la cumparare avand coproprietarii, vecinii, arendasii etc…
Intrebare 1:Ce inseamna coproprietar,:un membru al familiei sau obligatoriu o persoana care detine in comun terenul cu vanzatorul?
Intrebare 2:Daca vreau ca terenul meu sa ajunga la o anumita persoana si nu sunt sigur ca prin procedura instituita de Legea 17 ar castiga,ii pot face donatie ocolind astfel legea?

Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 09:36, 29 Octombrie 2014
In primul rand legea se refera la terenurile EXTRAVILANE agricole. Terenurile agricole pot fi si intravilane, caz in care legea 17/2014 nu se aplica.
Coproprietar inseamna persoana care detine impreuna cu o alta persoana dreptul de proprietate pe un bun imobil sau mobil. Deci este si el trecut in act. De exemplu daca eu sunt fiica proprietarului care detine bunul insa eu nu sunt trecuta in actul prin care a dobandit tatal meu alaturi de el ca si proprietar, simplu fapt ca sunt ruda cu el nu imi da drept de proprietate. daca eu impreuna cu tatal cumparam acel bun imobil eram coproprietari sau ilmosteneam impreuna in anumite cote.

Dvs in calitate de proprietar puteti desipune de bunulimobil cum doriti prin vanzare , donatie insa atentie ca fiecare act juridic are anumite consecinte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donație teren extravilan, se aplică legea 17/2014? nea_marin nea_marin Bună ziua, Din informațiile pe care le-am găsit eu, donațiile nu fac obiectul legii de mai sus însă notarul pe care l-am consultat mi-a spus ... (vezi toată discuția)
Drept de preemptiune DIX DIX Buna. Am urmatoarea speta: o persoana achizitioneaza printr-un antecontract de vanzare cumparare (de mana , cu martori in anul 2001) un teren extravilan arabil ... (vezi toată discuția)
Cum sa inchei un contract de vanzare-cumparare teren agricol intre arendator si arendas, dupa efectuarea formalitatilor de publicitate? vlsdan vlsdan In urma intelegerii de comun acord (arendator - arendas) a fost convenit pretul si conditiile vanzarii-cumpararii terenului agricol aflat in arenda, dupa ... (vezi toată discuția)