avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Este necesar sa devina platitoare de TVA o firma ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Este necesar sa devina platitoare de TVA o firma online neplatitoare de TVA in cazul de mai jos?

Buna ziua,

Detin o firma neplatitore de TVA inscrisa la Registrul Comertului si la ANAF si care are domeniul CAEN Activitati de editare a revistelor si periodicelor (inclusiv online), 5814 si 5819.

Firma detine mai multe reviste stiintifice online iar clienti din UE si NonUE platesc taxa de publicare pentru a le fi publicate online articolele acceptate de catre referenti.

Cifra de afaceri fiind de peste 60.000 EURO pe an, este necesara sa devina firma platitoare de TVA atat timp cat nu este comert online avand ca obiect vanzarea de produse (fizice) online ci este comert electronic ca activitate de prestare de servicii furnizate pe cale electronica (facand parte din urmatoarele servicii: servicii software, furnizarea de muzica, de filme, de jocuri, si orice alt continut digital de divertisment sau cultural)?!?

Facturile trebuie emise cu TVA sau fara TVA?

Se poate continua cu firma neplatitoare de TVA, adica nu vad rostul platii TVA atat timp cat se platesc toate taxele salariatilor si se plateste impozit pe profit, sa mai fie nevoie si plata a 24% catre stat din valorille facturilor emise pentru publicare online.

Facturile trebuie emise cu TVA sau fara TVA?

Va multumesc anticipat pentru raspuns,
Mirel

Alte discuții în legătură

Pfa facturare sua cu sau fara tva? pt. servicii it dragos_iasi dragos_iasi Buna ziua, Am un pfa cu norma fixa de venit dar este inregistrat ca platitor de TVA, deoarece depasesc plafonul de 35.000 de euro. Problema mea este ca ... (vezi toată discuția)
Factura servicii pe pfa ddanny ddanny Buna ziua, Sunt PFA platitor de TVA, servicii de informatica. Intrebarea mea ar fi urmatoarea: pentru prestarea unor astfel de servicii pentru o firma din ... (vezi toată discuția)
Vreau sa ma autorizez ca pfa nazdravan nazdravan buna seara as vrea sa lansez o revista cu scop publicitar (veniturile vor fi din vanzare spatiu publicitar nu din vanzare) si as vrea sa stiu daca este ... (vezi toată discuția)