avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 776 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire, testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire, testament

Buna ziua!
As dori sa stiu ce metode sunt pentru a lasa mostenire tot ce ai copiilor tai,ma intereseaza cea mai ieftina dintre metode,cui ma adresez,daca testamentul este o procedura viabila,cat costa,daca este recunoscut si daca poate fi atacat.
Multumesc,
Cel care vrea sa lase tot copiilor este casatorit? Vrea sa lase tot egal tutror copiilor? cine credeti ca ar ataca testamentul?

De regula, si fara testament sau demersuri speciale, copii sunt primii mostentiori stabiliti prin lege. daca exista si sot suprevietuitor al mortului,, atunci prin lege copii primesc 3/4 din mostenire, iar sotul/sotia 1/4.

Puteti lasa testament insa in baza acestui testament se va dezbate succesiunea, testamentul are o suma modica insa pe mostenitori ii va costa succesiune dupa decesul dvs. Daca dvs vreti sa lasati tuturor copiilor dvs averea in cote parti egale nu e nevoie de testament ci pur si simplu la decesul dvs copii prin dezbaterea succesiunii vor imparti bunurile dvs in cote parti egale.
Depinde de ce alti mostenitori ar mai fi... sot?
Daca se face sub forma donatiei nu este necesar sa se mai dezbata deoarece este un act intte vii care isi produce efectele din momentul autentificarii iar daca el care face imparteala nu mai achizitioneaza niciun bun pana la deces nu mai este nevoie de dezbatere succesorala.
Multumesc tuturor celoc care mi-au raspuns.
In principiu este vorba despre bunurile parintilor mei ambii in viata;noi suntem trei frati;la unul dintre ei este o situatie un pic mai complicata in sensul ca are un copil dintr-o casatorie anterioara si doi din a doua casatorie(eu as dori sa stiu cum am putea imparti astfel incat copilul din prima casatorie sa nu primeasca nimic;scuzati-mi rautatea)

Alte discuții în legătură

Succesiune-rog raspuns montecarlobaby montecarlobaby Buna ziua . As avea o intrebare. Parintii mei au mai multe imobile . Suntem 2 frati: eu si sora mea. Sora mea este casatorita . Parintii au facut contract de ... (vezi toată discuția)
Testament pentru copiii dati in adoptie marlena80 marlena80 Buna ziua, Doresc sa aflu daca un parinte supravietuitor poate lasa mostenire prin testament unui copil dat in adoptie; Inafara de copilul dat in adoptie mai ... (vezi toată discuția)
Mostenire bani banca fara clauza mostenire? DoruD DoruD Pot mosteni banii de la CEC Bank ai fratelui mai mare care nu a fost casatorit si nu are copii? Normal, daca \"pleaca \" inaintea mea. Nu vrea sa ma treaca ... (vezi toată discuția)