avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mod de interpretare Legea 247/2005
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mod de interpretare Legea 247/2005

In textul legii 247/2995 la capitolul privind modificarea legii 1/2991 se stipuleaza urmatoarele
10. La articolul 6, dupa alineatul (2) se introduc doua noi alineate, alineatele (2^1) si (2^2), cu urmatorul cuprins:
"(2^1) In situatia in care anumite suprafete sunt revendicate de doua persoane, dintre care una este fostul proprietar, caruia i s-a preluat terenul prin masurile abuzive aplicate in perioada anilor 1945 - 1990, si cea de a doua, persoana careia i s-a atribuit teren din cel preluat de la fostul proprietar in limita resurselor de teren existente, inclusiv a rezervelor create, se va restitui terenul in natura ambilor solicitanti. In cazul in care resursele sunt insuficiente, se va atribui in natura terenul persoanei care detinea actele de proprietate in anul 1990, iar cei care au fost improprietariti cu asemenea terenuri vor fi despagubiti in conditiile legii.
(2^2) Diferentele intre suprafetele inscrise in titlurile de proprietate, in registrele agricole, in cererile de intrare in cooperativa, in actele de donatie catre stat, in arhivele statului din perioada 1945 - 1990 si situatia de fapt la data punerii in posesie se corecteaza in favoarea fostilor proprietari."

Fostul proprietar caruia i s-a preluat la stat terenuri extravilane in baza Decret 81/1949 a solicitat fostul amplasament care a fost impartit altor persoane in baza Legii 18/1991. O alta parte din teren a fost trecut in domeniul privat al comunei.
In baza articolului de mai sus se poate solicita vechiul amplasament cel care a fost deha distribuit sau cel trecut in domeniul privat al comunei de catre fostul proprietar ?

Alte discuții în legătură

Amplasament original - domeniu privat al comunei rolex rolex In urma unei sentinte definitive si irevocabile Comisia de font funciar constata ca nu mai sunt terenuri libere la dispozitia comisiei. Amplasamentul original ... (vezi toată discuția)
Legea 247 / sentinta irevocabila -imposibilitatea reconstituirii pe amplasamentul original ? bukinst bukinst Un mostenitor a castigat in instanta o suprafata mai mare de teren ce a apartinut autorului sau si intentioneaza sa doneze acest teren Mitropoliei Moldovei ... (vezi toată discuția)
Legea funciara 247/2005 - intre ce ani trebuie sã se încadreze actele doveditoare, 1945-1949? Balaurul Balaurul Buna ziua; Am 1 certificat fiscal din care reiese că strabunul meu avea in 1941 o suparafaţa de 42 HA. Am alt certificat fiscal si un Certificat de ... (vezi toată discuția)