avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Sistemul sanitar
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Sistemul sanitar

Bună ziua,

În anul 2004, din cauza unei infecții i s-a amputat piciorul drept al tatălui meu. Înteresându-mă dacă ar avea dreptul la un ajutor de handicap, dna întrebată mi-a răspuns cu nonșalanță ieșită din comun, zic eu, că ar putea beneficia de un ajutor în cazul în care i s-ar amputa și celălalt picior ! Totodată mi s-a mai spus că ar putea să beneficieze de o proteză aproape pe gratis, deoarece fusese contribuabil CAS. Pentru a putea beneficia de proteză, aveam nevoie de o ștampilă și de o semnătură din partea casei de asigurări. La vremea respectivă am umblat timp de trei luni, aproape zi de zi, pentru a obține acea semnătură și ștampilă.Desigur, nu le-am obținut. Până la urmă, m-am dus la un atelier unde se confecționează aceste proteze. Pentru a avea o proteză, am dat omului care confecționa proteza 7 milioanelei vechi. Imediat am obținut proteza, ulterior obținând și semnătura cât și ștampila necesară. Cu toate că tatăl meu era în vârstă, slab, neputincios, având nevoie de supraveghere în permanență, ni s-a spus că nu ar avea nevoie de însoțitor. I s-a acordat o sumă infimă ca ajutor de handicap. Pentru acest lucru, în fiecare an a trebuit să reînnoim dosarul de handicap.Până ce comisia a hotărât că într-adevăr are nevoie de ajutor ( însoțitor ), săracul a decedat.

Înainte a mai fost internat în spital. Mi-am vizitat tatăl în fiecare zi. Într-o zi, vizitându-l, am văzut că fusese legat cu niște fașe de patul de spital, fuseseră strânse acele fașe atât de tare, încât avea vânătăi pe brațe. Întrebând de ce a fost legat, mi s-a spus că trebuia să fie legat, fiindcă era foarte agitat, deranjând ceilalți pacienți. I-au fost legate brațele slabe, cât și singurul picior întreg de pat.
Am stat cu tatăl meu șapte nopți pentru a-l veghea, pentru a-l liniști în caz că ar fi fost agitat. După aceea mergeam la serviciu.

După aceea a fost internat la psihiatrie. Aici s-a umplut de păduchi; acasă umpându-ne pe toți cu aceste viețuitoare.

Anul acesta mama mea a suferit o intervenție chirurgicală, acum având anus contra naturii. Are nevoie de îngrijire, fiindcă este în vârstă, nu se poate descurca singură. În acest sens am depus actele la primărie privind ancheta socială. După ce am depus aceste acte, peste patru săptămâni s-a făcut această anchetă socială. Ni s-a spus că dacă se va considera că ar avea vreun handicap, ar putea primi, parcă 245,00 sau 33,00 de lei ajutor.

În 10 iulie a.c. am depus actele. A fost programată pentru consultație pentru data de 02 sep. a.c.! La această dată o dnă, cea care în iulie ne-a luat actele, s-a uitat la abdomenul mamei mele, convingându-se că într-adevăr, este operată.Acest lucru putea fi constatat și în 02 sep., cred. Ni s-a spus să dăm un telefon în data de 30 oct. a.c., pentru a ni se comunica rezultatul anchetei, cât și suma pe care ar putea-o primi mama mea ca ajutor de handicap.

Am dat telefon în această dimineață. Dna mi-a spus că trebuie să duc urgent aproape toate actele care există deja în dosar ! Atunci am întrebat-o pe acea dnă, de cât ajutor ar beneficia bolnava, spunându-i că dacă i se acordă 33,00 de lei nici nu mă duc încolo. Dna a spus că nu îmi poate divulga prin telefon, fiindcă ar costa-o serviciul ! Atunci, când i-am reamintit că aceste acte există în dosar, mi-a închis telefonul !

Vorbind cu medicul de familie, întrebând-o de ce este această tărăgănare, batjocură, zic eu, dna doctor mi-a spus că sunt foarte multe persoane care beneficiază de ajutor de handicap, nefiind bolnavi, pe de altă parte o altă explicație ar fi lipsa de personal, cât și faptul că personalului i s-a tăiat din salariu ! Și eu sunt bugetar, dar, din păcate, nu am pe cine mă răzbuna din cauza faptului că mi/ni s-a tăiat din salariu !

Imediat au trecut șase luni de când mama a fost operată și după câte am înțeles, dosarul trebuie refăcut în fiecare șase luni. În acest/e cazuri oare nu putem vorbi de nepăsare, de batjocură la adresa adevăraților bolnavi ? Dacă am întocmit acel dosar, depunându-l, fiind complet, oare de ce trebuie să duc iar acele acte la D.G.A.S.P.C., desigur, urgent ?

Cel mai ușor este ca persoana întrebată să-ți închidă telefonul. Tu, cel în cauză, fiind interesat de soarta bolnavei, și așa trebuie să mergi acolo și să depui iar acele acte, fără a avea dreptul la vreun răspuns.

Vă mulțumesc.

Ultima modificare: Joi, 30 Octombrie 2014
ethel, utilizator
Cel mai recent răspuns: miliuta , utilizator 20:59, 1 Noiembrie 2014
1. Din pacate sistemul de sanatate din tara noastra este plin de asemenea exemple ca acestea pe care le-ati descris dvs. aici.

2. Nu sunt de specialitate si nu stiu sa va spun cum sa procedati pentru rezolvarea problemelor (doar sa apelati la vreo televiziune).
Bună seara,

Vă mulțumesc pentru răspuns.

Într-un topic am scris despre faptul că părinții mei urmau să fie evacuați din casa lor, fără hotărâre judecătorească. Cu acea ocazie am contactat televiziunile din orașul meu: Pro Tv, Antena 1 și Târgu Mureș TV. Cu toate că mi-am putut dovedi afirmațiile cu acte, răspunsul fiecărui post a fost: ” Nu ne băgăm în lege ”!

Atunci, în anul 2003, când s-a făcut acea licitație a casei părinților mei, cu acea ocazie, au apărut, într-un ziar local, două articole scrise de mine, desigur și atunci am dovedit cu acte că tot ce relatez corespunde realității. După acele două articole, am mai vrut să relatez consecințințele acelei licitații. Când m-am dus a treia oară la redactorul ziarului, cu toate că iar am dovedit cu acte veridicitatea celor afirmate de mine, redactorul a refuzat să publice cele scrise de subsemnata. Deoarece în articole am folosit numele celui care mi-a nenorocit părinții, cred eu că redactorul ar fi fost ” atenționat ” să nu mai publice niciun articol.

Nu apelati doar la o TELEVIZIUNE ci la toate existente in aceasta tara .Trebuie luata atitudine odata pentru totdeauna de toti ,pentru ca niciodata nu stim cind vom fi in aceasta situatie .Este O RUSINEE !cind aud se se intimpla prin spitalele din Romania ,cu ce dispret sunt tratati pacientii ,cum li se cer bani desi toate aceste persoane sunt platite din banii tuturor ,cum spun ca nu le ajunge salariul? desi ,lucreaza in spitale ,in clinicile lor private ,in alte clinici private de ale amicilor ,predau cursuri la universitate si ....cu toate acestea spun ca nu au salariu suficient si se bucura de fiecare suta de lei luata de la cel ce vine sa se trateze si pentru care a platit toata viata acea contributie .STIATI ca in Irlanda medicii platiti de stat si care lucreaza in spitalele publice nu au voie sa lucreze in particular?Acum o sa-mi veniti tovarasilor doctori cu replica ca acei medici sunt platiti cu alte salarii nu ca in tara dumneavoastra nu?Da,dar nu este nedrept ca dumneavoastra sa aveti pretentii la salarii occidentale si noi ceilalti sa sa fim multumiti cu cei 9 mil ?Atunci de unde sa mai scoatem plocoanele si pentru ce ? Unde suntem? Am ajuns undeva ? Chiar nimeni nu vede aceste orori? Stiti ce fac televiziunile occidentale si cu o adevarata democratie? VIGILEAZA ZI DE ZI ASUPRA DREPTURILOR CETATENILOR ,SI PUN LA ZI TOT CEEA CE ESTE DAUNATOR PENTRU CETATEANUL ACELEI TARI ALE NOASTRE CE FAC? Sunt speriata de aceste adevaruri ,mi se par dintr-un film de groaza .ESTE CHIAR ADEVARAT?
VA ROG SPUNETI-MI CA NU .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare ajutor pentru protezare de la casa judeteana de asigurari de sanatate niculina89 niculina89 Buna ziua, Ma numesc Niculina si am o intrebare la care sper sa imi poata raspunde cineva. Fratele meu a suferit un accident in urma caruia i-a ... (vezi toată discuția)
Proteza eugenia chis eugenia chis Buna ziua. Am un nepot care a avut un accident de munca din vina lui acum 10 ani. Are un picior amputat. Toata familia a strins o suma de 23000000 lei ca sa ... (vezi toată discuția)
Ingrijire_persoana-varstnica ailito99 ailito99 Buna ziua, Am un unchi sa-i zicem X, var al mamei (decedate). Singurele rude sunt, in ordinea gradului de rudenie: un var primar, si nepoti de la veri ... (vezi toată discuția)