avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ce drepturi are salariata gravida, pana se elibereaza ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ce drepturi are salariata gravida, pana se elibereaza Raportul de evaluare a riscurilor la locul de munca?

Buna seara! Imi puteti spune, va rog, daca are angajatorul dreptul sa ma oblige, prin programarea de lucru, sa lucrez 11 ore in loc de 8 cat e pe contract, desi am facut instiintarea scrisa si am alaturat adeverinta medicala care atesta faptul ca sunt gravida? Mentionez ca inca nu mi s-a eliberat Raportul de evaluare a riscurilor de catre medicul de medicina muncii (este o saptamana de cand am dus instiintarea).
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: miha_ela_u , utilizator 12:47, 1 Noiembrie 2014
Nu are acest drept angajatorul.
Care este durata timpului de munca prevazut in c.i.m. semnat cu angajatorul?

In c.i.m este specificat timpul de lucru de 8 ore pe zi.

Este o alta baza legala cu care sa imi sustin afirmatia ca nu am voie sa lucrez ore suplimentare, sau doar c.i.m ?

Va multumesc pentru raspunsuri.
Din Codul Muncii:
Art. 120
(1) Munca prestata in afara duratei normale a timpului de munca saptamanal, prevazuta la art. 112, este considerata munca suplimentara.
(2) Munca suplimentara nu poate fi efectuata fara acordul salariatului, cu exceptia cazului de forta majora sau pentru lucrari urgente destinate prevenirii producerii unor accidente ori inlaturarii consecintelor unui accident.

Art. 121
(1) La solicitarea angajatorului salariatii pot efectua munca suplimentara, cu respectarea prevederilor art. 114 sau 115, dupa caz.
(2) Efectuarea muncii suplimentare peste limita stabilita potrivit prevederilor art. 114 sau 115, dupa caz, este interzisa, cu exceptia cazului de forta majora sau pentru alte lucrari urgente destinate prevenirii producerii unor accidente ori inlaturarii consecintelor unui accident.
Va multumesc frumos pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contranct angajare. kenno18 kenno18 Buna ziua, Am facut fisa medicala pentru a ma angaja la un magazin de produse din carne , inca nu am inceput munca si nu am semnat contractul.La ... (vezi toată discuția)
Obiective de performanta individuala LucianT LucianT Este OK sa treci in [b]fisa de evaluare[/b] la [b]obiective de performanta individuala [/b]prestarea de ore suplimentare in cursul saptamanii de lucru si in ... (vezi toată discuția)
Ajutor!!! vor sa ma dea afara! tintadanut tintadanut Sunt amenintat de sefi, ca daca nu vin la ore suplimentare de acasa voi fi dat afara indisciplinar. Daca ma dau afara asa mai am dreptul la somaj? (vezi toată discuția)