Este vorba de o executare silita asupra unui apartament in care traiesc,o bunica,fiica si nepotica dansei. bunica e nevoita sa plateasca sotului o sulta.. acesta fara sa i dea contul in care doreste suma de bani,asteapta sa treaca termenul si merge la executor.Valoarea inainte de criza era de 1.2mld. sulta de 650.. onorariu abuziv 300 ...total 950. pretul actual ar fi 900mil . as dorii sa suspend procedura de executare silita,si sa scad onorariul de executare..va multumesc anticipat
Trebuie sa aveti o procura speciala pentru a reprezenta pe cineva in instanta, dar nu puteti pune concluzii. Daca este deschis un dosar de executare, este indicat sa va adresati executorului care are respectivul dosar.
Puteti merge in instanta, cum s-a spus deja, cu procura autentificata notarial. Puteti pune doar concluzii scrise. In situatia dvs. va sfatuiesc totusi sa apelati la un avocat.
Pe de alta parte, problema dvs inteleg ca este creditorul care refuza sa incaseze creanta. Exista si in NCC si in NCPC reglementata ca modalitatea de stingere a obligatiei, oferta reala urmata de consemnatiune. In traducere, debitorul de buna credinta merge la orice institutie bancara si consemneaza suma reprezentand debitul. Recipisa eliberata de banca o comunicati executorului judecatoresc.
Potrivit art.85, alin (2) NCPC : in cazurile prevazute la alin (1) dreptul de reprezentare mai poate fi dat si prin declaratie verbala, facuta in instanta si consemnata in inv=cheierea de sedinta, cu aratarea limetelor si a duratei reprezentarii.
TOATE ACESTEA FARA A MAI OCAZIONA CHELTUIELI LA NOTARIAT CU O PROCURA SPECIALA !
Insa trebuie sa aveti in vedere si prevederile art .83, alin (1)...Daca mandatul este dat unei alte persoane decat unui avocat, mandatarul nu poate pune concluzii asupra exceptiilor si asupra fondului decat prin avocat, atat in etapa cercetarilor procesului, cat si in etapa dezbaterilor.
In raport de cele de mai sus, veti merge cu reclamantul in fata completului de judecata la termenul si ora indicata in citativ, reclamantul va preciza faptul ca intelege sa fie reprezentat de persoana "x" ( se va consemna de presedinte prin incheiere acestea, iar persoana "x" - mandatarul va avea grije sa depuna CONCLUZII SCRISE SAU NOTE DE SEDINTA, pentru a nu incalca prevederile art.83.