avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Reprezentare de catre consilier juridic
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Reprezentare de catre consilier juridic

Un consilier juridic angajat poate reprezenta in instanta , o alta societate sau o persoana fizica pe baza unei imputerniciri notariale.

Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 13:16, 4 Octombrie 2013
Un consilier juridic poate reprezenta in instanta doar societatea la care este angajat. In cazul altor societati, la care nu este angajat nu le poate reprezenta si nici nu poate pune concluzii scrise.
In cazul persoanelor fizice, le poate reprezenta in prima instanta si in apel, in baza unui mandat expres, dar nu poate pune concluzii.

Conf art 83 alin 1 NCPC in faţa primei instanţe, precum şi în apel, persoanele fizice pot fi reprezentate de către avocat sau alt mandatar. Dacă mandatul este dat unei alte persoane decât unui avocat, mandatarul nu poate pune concluzii asupra excepţiilor procesuale şi asupra fondului decât prin avocat, atât în etapa cercetării procesului, cât şi în etapa dezbaterilor.
Conf art 84 alin 1 NCPC persoanele juridice pot fi reprezentate convenţional în faţa instanţelor de judecată numai prin consilier juridic sau avocat, în condiţiile legii.
Ultima modificare: Vineri, 4 Octombrie 2013
Florin Cioca, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

împuternicitul cu procură specială, se poate prezenta în apel, fără a pune concluzii ? viktorV viktorV Conform NCPC și Codului muncii, partea (angajatul) poate fi reprezentat în instanța de apel, de către un împuternicit cu procură specială, al său, ... (vezi toată discuția)
Model intampinare jacquelline jacquelline Va rog sa ma ajutati cu un model de intampinare pentru recursul la Curtea de Apel facut de DGFP intr-un proces de recuperare a taxei de poluare Va multumesc! (vezi toată discuția)
Reprezentarea persoanei fizice de catre consilierul juridic nicolauviorel nicolauviorel In temeiul ultimelor modificari legislative cum ar putea un consilier juridic sa acorde asistenta judiciara persoanei fizice cu care nu are relatii de ... (vezi toată discuția)