avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 641 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Contestare recunoastere de paternitate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Contestare recunoastere de paternitate

Matusa mea,Mariana F.a trait in concubinaj cu un barbat 4 ani. In urma unei batai,femeia a plecat de acasa. La 2 zile dupa plecare,s-a incurcat cu un alt barbat. Afla,in scurt timp ca este insarcinata. Concubinul afla de sarcina,nu tagaduieste paternitatea. Recunoaste copilul,dupa nastere. Insa,dupa cateva zile,o abandoneaza pe Mariana F. Ea ar vrea sa inainteze un proces pt stabilirea unei pensii alimentare,insa barbatul va cere testul de paternitate. Daca se dovedeste ca el nu e tatal,ce ar putea pati femeia? Ar trebui sa plateasca testul AND tot ea? Si cu numele tatalui din certificat ce se va intampla?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 15:41, 2 Noiembrie 2014
Cu toate ca nu sunt de acord cu un astfel de comportament, cred ca Mătușa ta isi cam merita soarta (cu scuzele de rigoare).
Revenind la întrebările Dvs, Mătușa poate sa introducă linistita cerere de chemare in judecata pentru stabilirea domiciliului minorului la dumneaei si obligarea la plata unei pensii de întreținere. Daca se dovedește ca nu este acesta tatal minorului, nu pătește nimic, doar ca va plăti cheltuielile făcute (test si ce va mai fi). Certificatul se va rectifica, dar nu asta este problema. Daca nu este concubinul tatal minorului, il cheamă in judecata pe cel care l-a găsit dupa doua zile, sau pe cine știe dinsa, si tot asa, numai sa fie cineva in certificatul de naștere al micuțului nevinovat.
Testul e scump? Multumesc anticipat.
Aproape de 4000 de lei, apoi mai adauga si cheltuiala cu avocatul.. se aduna o suma serioasa. Daca stie ca nu e al lui, sa zica asta in intampinare ( daca el va contesta recunoasterea), poate nu va mai ajunge la test.
Daca stie ca nu e al lui, de ce ii cere lui pensie sau nu stie bine al cui e ?
Ultima modificare: Duminică, 2 Noiembrie 2014
gi-jane2, moderator
Femeia vrea sa scape de dubii,prin acest demers. Ar exista o procedura legala prin care numele tatalui sa fie scos din certificatul de nastere?
Numai prin contestarea recunoasterii de paternitate, actiunea o poate demara matusa. Se pot face si teste mai ieftine.

Alte discuții în legătură

Recunoastere copil macoal macoal buna ziua! povestea e simpla...o femeie ,casatorita, dar separata de sotul ei de vreo doi ani,a dat nastere unui copil cu un alt barbat cu care traieste si ... (vezi toată discuția)
Refuz recunoastere paternitate Tanya86 Tanya86 Buna seara, Mama copilului de 2 ani si 8 luni, doreste sa stie daca exista cale legala prin care isi poate obliga tatal sa recunoasca paternitatea sau sa faca ... (vezi toată discuția)
Paternitate FSEA FSEA Buna ziua, In urma cu doi ani aproape am avut o relatie cu o persoana. Aceasta persoana a plecat in Italia cu alta persoana si nu am mai stiut nimic de ... (vezi toată discuția)