avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj

Am inteles ca de la data semnarii incetarii contractului de munca am la dispozitie 10 zile pentru a depune dosarul pentru ajutor de somaj. Aceste zile sunt calendaristice sau lucratoare? Ce se intampla daca nu-mi elibereaza firma in timp util actele cu vechimea si venitul pe ultimele 12 luni? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:09, 3 Noiembrie 2014
Art 38 alin (3) Lg 76/2002 dacă cererea este înregistrată după expirarea termenului de 10 de zile, dar nu mai târziu de 12 luni de la data prevăzută la alin. (1), indemnizaţia de şomaj se acordă începând cu data înregistrării cererii.
Din Legea nr.76/2002:
art.38
(1)Indemnizatia de somaj se acorda persoanelor prevazute la art. 17, la cerere, dupa caz, de la data:
a)incetarii raporturilor de munca;
......
(2)Indemnizatia de somaj se acorda de la data prevazuta la alin. (1), daca cererea este inregistrata la agentia pentru ocuparea fortei de munca in termen de 10 de zile de la aceasta data.
(3)Daca cererea este inregistrata dupa expirarea termenului de 10 de zile, dar nu mai tarziu de 12 luni de la data prevazuta la alin. (1), indemnizatia de somaj se acorda incepand cu data inregistrarii cererii.
(4)Termenul de maximum 12 luni prevazut la alin. (3) este termen de decadere din drepturi.

Altfel spus, daca nu depuneti in termen de 10 zile dosarul la AJOFM , atunci indemnizatia de somaj vi se va acorda de la data depunerii cererii.
10 zile calendaristice sau lucratoare? Va multumesc
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc frumos. Va doresc o zi buna.

Alte discuții în legătură

Indemnizatie somaj clopotellilianapaula clopotellilianapaula buna ziua, In cat timp primesc indemnizatia de somaj de la depunerea dosarului? daca mi s a incheiat de drept contractul am inteles k in termen de 10 zile ... (vezi toată discuția)
Somaj daniela-claudia daniela-claudia care este termenul de depunere a documentelor pentru somaj dupa emiterea deciziei de incetare a CIM? (vezi toată discuția)