avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pontaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pontaj

Buna ziua.
As dori sa aflu cum pontez salariatii in cazul unei zile cu intemperii.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters31759 , utilizator 14:11, 4 Noiembrie 2014
Daca au fost la lucru se ponteaza cu numarul de ore lucrate, daca au lipsit cu absenta, in functie de tipul acesteia (CO, CM, fara plata, etc.)
Daca au fost probleme cu sosirea angajatilor la locul de munca, din cauza intemperiilor, cred ca pontajul se poate face cu intelegere, nu a fost vina nimanui ca s-a intamplat asa.
Fie pontati prezent pur si simplu, fie solicitati recuperarea orelor de absenta in alta zi, fie CO (pentru cine mai are CO), dupa posibilitati.
Va multumesc pentru raspuns.

Angajatii au fost la serviciu, fiindca sunt din alta localitate, dar nu au putut munci din cauza ploii. Ma gandeam ca nefiind din vina lor, exista o posibilitate sa fie totusi pontati...
Poate va ajuta acest text de lege :
art164 C.mun....
(3) Angajatorul este obligat să garanteze în plată un salariu brut lunar cel puţin egal cu salariul de bază minim brut pe ţară. Aceste dispoziţii se aplică şi în cazul în care salariatul este prezent la lucru, în cadrul programului, dar nu poate să îşi desfăşoare activitatea din motive neimputabile acestuia, cu excepţia grevei.
...
Da, ma ajuta, va multumesc!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pontaj angajati bb.steel.at bb.steel.at daca un angajat in constructii ( norma intreaga 8/40 ) are salariu fix dar in urma pontajului nu cumuleaza orele necesare ( din cauza conditiilor meteo , ... (vezi toată discuția)
Nr ore lucrate mai mic decât norma LarisaMT LarisaMT Bună seara! As avea nevoie sa ma lămuriți cu următoarea speta: un angajat aflat în telemunca cu norma de 4 ore, intr-o zi, după ce lucrează 2 ore, ... (vezi toată discuția)
Calcul concediu odihna cim cu timp partial mihaitudor66 mihaitudor66 Bun, am inteles, ca durata este de 20 zile/an. Cum se ponteaza angajatul respectiv in concediu(in cazul cand este la lucru apare in pontaj cu 1ora intr-o ... (vezi toată discuția)