avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Redobandire permis auto anulat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Redobandire permis auto anulat

In cazul in care mi-a fost anulat permisul auto si hotararea definitiva arata ca mai jos, pot sa dau examenul pt obtinerea unui nou permis dupa un an sau dupa 3 ani si 6 luni?

HOTARARE:

În baza art. 87 alin.1 din OUG nr. 195/2002 republicata condamnă pe inculpatul la pedeapsa de 1 an și 6 luni închisoare pentru săvârșirea infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul având o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge. In baza art. 71 al.1 C.pen. aplică inculpatului pedeapsa accesorie prevazuta de art. 64 alin. 1 lit. a teza a II-a si b C.pen. În baza art. 81 C.pen. suspendă condiționat executarea pedepsei pe durata unui termen de încercare de 3 ani și 6 luni, calculat potrivit dispozițiilor art. 82 C.pen. In baza art. 71 al.5 C.pen suspenda executarea pedepsei accesorii pe durata suspendarii executarii pedepsei principale. În baza art. 359 C.pr.pen. atrage atenția inculpatului asupra dispozițiilor art. 83 C.p., privind revocarea suspendării condiționate a executării pedepsei. În baza art.191 alin. 1 C.pr.pen. obligă inculpatul la plata sumei de 800 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Cu recurs în termen de 10 zile de la pronunțare. Pronunțată în ședință publică azi.
Cel mai recent răspuns: Andreea Murgu , Avocat 22:18, 4 Noiembrie 2014
Va puteti prezenta la examenul pentru obţinerea unui nou permis de conducere dupa 1 an de la data rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doresc sa stiu daca imi pot primi inapoi permisul sau este anulat. va multumesc! MCornelia MCornelia decizie: fără antecedente penale, la o pedeapsă de: - 8 luni închisoare, pentru comiterea infractiunii de conducere a unui vehicul pe drumurile publice de ... (vezi toată discuția)
Sentinta 2011 - posibilitate examen permis gyussepe gyussepe Ora estimata: 8:30 Complet: PEN6 AP Tip solutie: Condamnare Solutia pe scurt: În baza art. 87 alin.1 din OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe ... (vezi toată discuția)
Dosar penal alcoolemie 0.75 prima proba cernescu cernescu In urma cu 3 ani am avut un accident rutier cu alcoolemie de 0.42 in aer expirat si in sange 0.75 prima proba si la 1 ora dupa am avut 0.65. Procurorul mi-a ... (vezi toată discuția)