avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Retragere dosar de la judecatorie
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Retragere dosar de la judecatorie

As dori sa stiu daca pot retrage dosarul de la judecatorie ( este vb de o mostenire) si daca mai pot merge la notar.
Nu inteleg de ce se mai cheama partile in instanta daca acestia au fost la mediator unde au dat decalratii ca renunta la partea lor.
Cel mai recent răspuns: VALERIA54 , utilizator 04:41, 24 Noiembrie 2024
Trebuie sa faceti o cerere de desistare la judecatorie.
Bun si judecatorul daca vrea aproba daca nu...nu? Se face cererea in baza unei legi ? Multumesc

Stimat forumist,

Feceți o cerere de renunțare la judecată și depuneți-o personal. Veți avea în vedere cerințele
art. 406 Cod procedură civilă, care prevede:

(1) Reclamantul poate să renunţe oricând la judecată, în tot sau în parte, fie verbal în şedinţă de judecată, fie prin cerere scrisă.
(2) Cererea se face personal sau prin mandatar cu procură specială.

Cu stimă.
Va multumesc
Bună ziua!Am un dosar pe rol cu o succesiune de aproape 2 ani, nu s-a fixat nici un termen.Daca imi retrag dosarul pierd cheltuielile făcute până în momentul de față?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Model de declaratie renuntare la judecata clara56 clara56 Vreau sa vad un model de declaratie pe propria raspundere ca renunt la o actiune aflata pe rolul unei instante (vezi toată discuția)
Temeiul de drept - retragerea unei cereri de stramutare eusaisapte eusaisapte 1. am formulat o contestatie si cerere de stramutare simultan 2. mi-am atins interesele legitime prin hotararea data asupra contestatiei prin care a fost ... (vezi toată discuția)
Renuntare la judecata - circuit document Elena1313 Elena1313 Buna ziua, Bunica a deschis un proces la Judecatoria sec. 1, mentionez ca bunica are 83 de ani si sta in Pitesti. Primul termen de judecata va fii pe ... (vezi toată discuția)