avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Taxa judiciara de timbru achitata iar instanta sustine ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Taxa judiciara de timbru achitata iar instanta sustine contrarul

Buna ziua,
Am depus o cerere de chemare in judecata si totodata am achitat si taxa judiciara de timbru necesara (200 lei pentru cerere cu valoare redusa). Intre timp cauza a fost amanata in procedura administrativa intrucat cererea este netimbrata. De asemenea am primit de la instanta adresa in care ne mentioneaza termenul pentru depunerea dovezii. Insa taxa a fost achitata, iar la dosar a fost depusa dovada achitarii atat in original cat si in copii certificate conform cu originalul.
Cum ar trebui sa procedez mai departe avand in vedere ca nu mai dispun de original intrucat l-am atasat dosarului si l-am trimis deja instantei?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Alin Ursu , Consilier juridic 17:33, 5 Noiembrie 2014
Din pacate, se mai intimpla.
Dvs faceti o precizare in acest sens, in sensul ca ati deps originalul atasat cererii de chemare in judecata, atasind copia pe care o aveti.
Daca instanta nu va lua in considerare aceasta precizare, trebuie sa achitati o noua taxa.
Mergeti si verificati dosarul. Daca taxa se afla la dosar, mentionati in scris fila la care se afla aceasta.
Din moment ce au fost amanate vreo 30 de cauze in aceeasi zi nu cred ca a fost doar o intamplare. La 3 zile dupa ce a fost sedinta am fost la arhiva si nu era la ei dosarul. Mai incerc o data. In orice caz voi face o adresa si voi atasa copia care o am.
Multumesc pentru raspunsurile prompte!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa judiciara de timbru - contencios administrativ RoSo RoSo Bună ziua, Am depus, la Tribunal, o cerere de chemare în judecată a unei instituții mai demult. Procesul se găsește în faza în care am depus ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru achitata. cerere anulata ca netimbrata. cerere de reexaminare sau apel? mariusstoican mariusstoican Buna ziua, Am formulat o cerere avand ca obiect contestatie la executare impotriva unei executari silite al carei titlu executoriu avea termenul de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, maine voi depune o cerere de chemare in judecata in ... shomescu shomescu Buna ziua, Maine voi depune o cerere de chemare in judecata in contencios administrativ a unei primarii cu 3 capete: 1 - anulare certificat de urbanism ... (vezi toată discuția)