avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... avansuri de trezorerie nejustificate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

avansuri de trezorerie nejustificate

La o regie autonoma (utilizeaza fonduri publice ) s-au acordat salariatilor avansuri de trezorerie care nu s-au justificat la termenele prevazute in Decret 209/1976 -regulamentul operatiunilor de casa , mai precis s-au restituit din initiativa salariatului ca neutilizate chiar si dupa un an fara plata unor penalitati .
In conf. cu decret 209/1976 art 38 " sumele nejustificate sau nerestituite inclusiv penalizarile se vor retine din salariu ".
Nu s-au retinut sumele apartinand regiei , repet fonduri publice , avand in vedere ca in Codul Muncii art.164 se prevede :
" nici o retinere din salariu nu poate fi operata in afara cazului si in conditiile precizate de lege "
"retinerile cu titlu de daune cauzate angajatorului nu pot fi efectuate decat daca datoria salariatului este scadenta, lichida , exigibila si a fost constatata ca atare printr-o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila "
Serviciul Financiar al regiei nu a retinut din salariu avansul de trezorerie acordat si neutilizat / nerestituit , nu s-au paltit penalitati de intarziere pentru ca desi datoria este scadenta, lichida , exigibila , nu a fost constatata printr-o hotarare judecatoreasca , definitiva si irevocabila
Repet , sunt fonduri publice !
Astept punctul dv de vedere , va multumesc
Ultima modificare: Vineri, 29 Mai 2009
andrief, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriel Amironesei , Consilier juridic 10:28, 29 Mai 2009
1. Ce ati citat din Codul muncii este corect.
2. Ne-ati expus niste nereguli din unitate.
3. Aveti compartiment de audit intern, puneti-l la treaba!
4. Nu inteleg ce raspuns asteptati de la noi!
5. S-au poate ati gresit adresa.
1. Ceea ce rezulta din expunerea d-voastra este doar semnalarea unor nereguli interne ale regiei, iar pentru un raspuns trebuie formulata o intrebare.
2. Nu pot sa-mi exprim o opinie daca nu detaliati un fapt petrecut, eventual sanctionat, ori daca se doreste a se face ceva care este procedura legala.
Imi pare rau.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinere salariu fanu22 fanu22 mi se retine tot salariul pentru plata unor deconturi care ,din vina mea,nu le-am facut la timp.Cit din salariu mi se poate opri? va rog ,un raspuns.Multumesc ... (vezi toată discuția)
Drepturile salariale Buna ziua, A-si dori sa aflu daca se poate diminua un drept salarial, o data obtinut, fara a se avea in vedere vre-o sanctiune disciplinara. Va ... (vezi toată discuția)
Garantii retinute gestionarilor - acoperire minusuri in gestiune mirustefi mirustefi Buna ziua, as dori sa stiu va rog, in situatia in care se retine garantia de 10 % pentru gestionari si se descopera minusuri in gestiune, acestea pot fi ... (vezi toată discuția)