avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Firma in insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Firma in insolventa

Am o firma deschisa din 2002 care acum este in insolventa.
In momentul intrarii in insolventa avea o datorie la celebrul impozit Pogea care intre timp s-a platit. Au ramas penalitatile sistate si mi s-a spus ca in momentul iesirii din insolventa are loc un proces de recalculare a lor.

Este corect? Exista vreun interval de timp in care se prescriu aceste sume?

Mai poate functiona aceasta firma? Mai poate avea activitate in viitor? Ce trebuie facut in acest sens?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: lnegreanu , utilizator 11:22, 14 Noiembrie 2014
Daca societatea este in insolventa inseanna ca are numit un lichidator judiciar care se va ocupa in continuare de administrarea firmei, vechiul administrator find revocat din functie. In ce stadiu s-a ajuns?
Daca firma a intrat in faliment direct si de obicei asa se intampla cu firmele care nu au activitate, finalitatea falimentului este radierea firmei cu tot cu datorii.
Multumesc pentru raspunsul dumneavoastra. Nu exista un lichidator si nici nu ar avea ce lichida pentru ca firma este in insolventa fara bunuri.
As vrea sa o reactivez si nu inteleg de ce vor sa-mi calculeze acele sume din urma? Aceste datorii nu au termen de prescriere?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evitare impozit forfetar prin faliment? infoleg infoleg De maine 1 mai 2009, daca bine am inteles, chiar daca mergem sa suspendam activitatea sau sa radiem firma tot intram sub incidenta taxei maritului Pogea cel ... (vezi toată discuția)
Firma inactiva stefanitaorzan stefanitaorzan Buna ziua Am fost declarat inactiv fara sa stiu, am functionat normal pana nu mi-a mai primit declaratiile la ANAF, m-am judecat cu ei si am pierdut, nu am ... (vezi toată discuția)
Radiere georgelgica georgelgica Care este differenta intre radierea ca urmare a dizolvarii si radierea ca urmare a incetarii activitatii? (vezi toată discuția)