Care este diferenta intre cei doi termeni? Cazul concret:
Un act de v-c al decedatului este revocat paulian (anterior decesului) in limita creantei, ceea ce presupune intoarcerea bunului (o parte din el) in patrimoniul debitorului, nu in proprietatea sa, pentru a putea fi executat. La data decesului, actul fiind revocat (nu anulat), acea parte reintoarsa intra sau nu in masa succesorala a defunctului?
Multumesc.
Rezumand, spuneti ca in cazul asta exista masa succesorala (dar nu se stie ce/cat, pentru ca hotararea nu precizeaza bunuri, ci doar valoarea creantei). Raman atunci doua intrebari:
1. Daca accept succesiunea, preiau datoria in cota de mostenire, dar nu o achit decat din masa succesorala? Adica daca masa ce imi revine e mai mica decat datoria, nu ma poate executa nimeni pe bunuri proprii nesuccesorale?
2. Daca renuntam la succesiune toti mostenitorii, ce se intampla cu acea parte revocata (care, in acte, e proprietatea mea si a sotiei, dar dupa sentinta respectiva este revocata)?
Multumesc.
Nu mai este proprietatea dv. si a sotiei. Nu stiu ce puteti face si care sunt consecintele, trebuie vazuta hotararea de cineva. Mergeti la un notar sau avocat.