avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 196 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CIM

Dupa o perioada de 3 luni am primit contractul individual de munca care nu are specificat numarul de inregistrare in registrul general de evidenta a salariatilor.
Practic este aceeasi pagina pe care am semnat-o si aucm 3 luni in 3 exemplare. Mentionez ca are stampila angajatorul dar nici o alta forma de inregistrare.
Cum pot stii sau cum imi demonstreaza angajatorul ca acest contract a fost inregistrat si cotizatiile se fac conform legii.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:10, 7 Noiembrie 2014
Poate doar nu a scris numarul pe copia ta.
Poti sa ii ceri angajatorulu numarul de inregistrare, sau chiar la ITM din judetul tau poti verifica daca s-a inregistrat sau nu.
Transmiterea in revisal nu genereaza numere pentru c.i.m., ci coduri de incarcare.
Numerele de contract le da angajatorul.

Un c.i.m. transmis in revisal are aceeasi valoare juridica ca si un c.i.m. netransmis in revisal.

Potrivit art.8 alin.3 lit.a si b din HG nr.500/2011, coroborat cu art.34 alin.5 C.mun., la solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat angajatorul este obligat sa ii elibereze acestuia:
a) copii ale documentelor existente in dosarul personal;
b) copii ale paginilor din registrul electronic care cuprind inscrierile referitoare la persoana sa si/sau un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate, astfel cum rezulta din registrul general de evidenta si din dosarul personal, in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii.

Refuzul angajatorului de a elibera copii dupa documentele prevazute la art. 8 alin. (3), solicitate de catre salariat constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 300 lei la 1.000 lei de catre ITM.
Cod, numar ce o fi. Contractul meu nu are nicio evidenta.
CONTRACT INDIVIDUAL DE MUNCA
incheiat si inregistrat sub nr. ........ / ............... in registrul general de evidenta a salariatilor

aceste campuri sunt libere, exact cum vi le-am redat sus.
Nu are decat semnatura/stampila pe verso, a angajatorului si a mea.

este ok sa se inmaneze asa contractul? Asa mi-l putea da in aceasi zi, nu dupa 3 luni ... Care este garantia cum ca acest contract este inregistrat?
Cum a spus si dl freeelis mai sus, un contract netransmis are aceeasi valoare ca si unul transmis. Din contra, ar fi fost mai ''grav'' daca nu aveati si nu era semnat de ambele parti contractul in format hartie.. Garantia dvs ca sunteti angajata este acel contract pe care il aveti.
Pe de alta parte, faptul ca acel contract este inregistrat, nu va garanteaza ca angajatorul plateste contributiile. Pentru asta, puteti solicita sa va elibereze niste adeverinte care sa dovedeasca faptul ca s-au platit acele contributii.
Lispa numarului de c.i.m. nu afecteaza valabilitatea acestuia.
Dvs aveti posibilitatea , asa cum am postat anterior, sa va adresati angajatorului in scris pentru a va elibera o copie din revisal.
In caz de refuz, puteti sesiza ITM-ul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract Mariusdmp Mariusdmp Cum verific daca contractul de munca este inregistrat? (vezi toată discuția)
Contract de munca pe perioada determinata TeodoraRaluca TeodoraRaluca Buna ziua, m-am angajat pe perioada determinata, iar angajatorul meu mi-a dat un contract de munca semnat si stampilat doar de directorul si directorul ... (vezi toată discuția)
Contract munca fara numar de inregistrare cristiansever cristiansever Are valabilitate?doar cu o copie dupa buletin,fara analize,cazier si ce mai e necesar? (vezi toată discuția)