avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Vanzare autoturism bun comun
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Vanzare autoturism bun comun

Buna ziua,
Doresc sa achizitionez un autoturism de la o persoana de sex feminin care afirma faptul ca tocmai a trecut printr-un divort, nu a facut partajul si fostul sot este plecat in Spania.Fosta sotie este trecuta in dreptul proprietarului pe certificatul de inmatriculare si cartea tehnica a autoturismului.
Practic ea poate sa vanda autoturismul nu stiu daca este si legal.
Daca intocmesc contractul de vanzare cumparare si ii dau suma ceruta, pot sa am probleme cu fostul sot in sensul daca poate pretinde el drept de proprietate comuna asupra autoturismului si daca da se poate anula contractul de vanzare cumparare?
Multumesc anticipat pentru sfaturi!
Cel mai recent răspuns: DlGoe , utilizator 19:58, 7 Noiembrie 2014
Daca aceasta masina este achizitionata in timpul casatoriei, este un bun comun, chiar daca este trecuta doar d.na ca proprietar.
Daca proprietarul a precizat ca ex sotul este plecat din tara,este evident ca ati fost subtil atentionata ca exista posibilitatea ca la reintoarcere,ex sotul sa ridice pretentii asupra bunului comun instrainat fara acordul sau
Puteti sa solicitati ca proprietara sa va prezinte procura sau acordul notarial din partea ex sotului
Problema prezinta doar aparent oarecare riscuri, cum v-au atentionat doamnele. Dar daca autoturismul e ok, va place si pretul este mai mult decat acceptabil, exista solutie legala pt. a-l achizitiona si pt. a fi protejata fata de eventualele pretentii ale fostului sot. Se pot ,,transfera" posibilele viitoare riscuri exclusiv asupra vanzatorului. Consultati un avocat, unul istet, va sti sa va spuna ce act sa intocmiti si mai ales ce clauze sa contina! Repet, daca targul vi se pare avantajos, mai investiti cateva sute de lei, oricum, nu multe, pe o consultatie la un cabinet de avocatura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masina Cinthya Cinthya Buna ziua! Sunt intr-o situatie in care nu stiu ce sa fac...Eu si sotul meu ne-am decis sa cumparam o masina care sa fie trecuta pe numele meu dar la ... (vezi toată discuția)
Bunuri comune - partaj sca baloisibaloi sca baloisibaloi In timpul casatoriei sotii viziteaza un targ de produse. Unul dintre soti cumpara produse de la targul respectiv, drept pentru care organizatorii au pus la ... (vezi toată discuția)
Partaj dupa divort ionelazibi_94 ionelazibi_94 sunt divortata din 2011 dar nu am facut partajul bunurilor comune pana in prezent.doresc sa stiu daca pot cere partaj si in privinta firmei detinuta de fostul ... (vezi toată discuția)