avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Teren fara drum de acces
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Teren fara drum de acces

Buna ziua

Detin un teran care pe Titlu de Proprietate cat si la Oficiu de Cadastru este trecut ca fiind intravilan, dar la Primarie este extravilan. Discutand cu cei de la Primarie am aflat ca a fost trecut in extravilan in 2010 (probabil si din cauza faptului ca nu are drum de acces). Pentru al trece din nou in intravilan, am nevoie de acces. Vecinii au refuzat sa-mi vanda fasii din parcelel lor pentru acest lucru. Ce pot sa fac? Exista alte solutii legale?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cosmin_NM , utilizator 15:20, 9 Noiembrie 2014
da, sa obtineti servitutea de trece prin instanta...ii obliga instanta sa va acorde servitutea in schimbul unei despagubiri.
verificati de ce este extravilan la Primarie...am uitat sa va scriu, lipsa drumului de acces nu este motiv de a fi extravilan.
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Noiembrie 2014
MYRA CIMPEAN , Avocat
Accesul la calea publica nu are nimic comun cu intravilanul sau extravilanul.
Scoateti un extras de carte funciara pentru numarul topografic sau cadastral cu pricina si ve-ti sti exact locatia terenului ( intravilan sau extravilan)
Multumesc pentru timpul acordat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordinul prefectului la vanzarea de imobile addy72 addy72 daca ai ordinul prefectului mai trebuie cadastru sl intabulare la vinzarea unui teren+casa (vezi toată discuția)
Accesul in dn2 a unei proprietati din extravilan, printr-o portiune de intravilan rombest rombest De cativa ani buni ne lovim de conditiile de acces in DN , impuse de CNAIR. Pe scurt: Am cumparat, la marginea DN2 un teren extravilan de 12400mp, deschidere ... (vezi toată discuția)
Am un teren care a trecut din extravilan in intravilan cu cota ... Didisori Didisori Am un teren care a trecut din extravilan in intravilan cu Cota parte la drumul de acces!Doresc sa il Vand dar mi se spune ca trebuie facuta trecerea in ... (vezi toată discuția)