avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Teapa Rabla
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Teapa Rabla

Buna ziua, va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns!

Am cumparat o masina de la un ,,prieten'' de familie, dupa ce am mers aproximativ 1 an cu ea am dus masina la rabla, eu am facut doar contract de vanzare cumparare cu fostul proprietar si am fost cu el la rabla pentru ca masina era inscrisa pe numele lui...cei de la rabla de 1 an nu de cand am dus masina la ei tot ma mint ca nu au vouchere sa imi dea si mie unul, intr-un final m-am inteles cu cel de la rabla sa imi dea 5 mil dar trebuie sa ii duc fisa fiscala a masinii...problema este ca am vb cu cel care mi-a vandut masina si a zis k el a radiat'o de 3 luni....Ce pot sa fac in aceasta situatie sa mai recuperez ceva?
Cel mai recent răspuns: Madalin196 , utilizator 17:17, 21 Noiembrie 2014
Vina este a celor de la firma de colectare deoarece nu aveau voie sa preia masina in cadrul programului rabla fara sa detina tichet.In afara de act de identitate al proprietarului, certificat de inmatriculare si cartea de identitate auto alte acte nu mai aveti nevoie pentru a casa o masina. Din ce povestiti dvs. sunt incalcari grave ale legislatiei in vigoare si daca mai aveti dovezi ca ati predat masina puteti sesiza Garda de Mediu, Politia - furturi auto, directia antifrauda fiscala.
am doar contractul de vanzare cumparare si fostul proprietar nu cred k se mai baga k nu vb cu el nu stiu c'am ce dovezi as putea avea ...daca ma mai puteti ajuta cu ceva va rog sa o faceti...multumesc anticipat
credeti k o sa am eu vreo problema daca anunt garda de mediu sau politia pt ca eu nu mi-am inscris masina pe numele meu
Problema pe care am semnalat-o nu are legatura cu faptul ca nu v-ati inmatriculat masina pe numele dvs. ci cu faptul ca firma care a colectat masina in vederea casarii nu a respectat mai multe reglementari in vigoare - cel putin asa cred tinand cont de cele relatate de dvs. In primul rand nu avea voie sa va primeasca masina in cadrul programului Rabla atat timp cat nu exista un tichet rezervat si validat pentru dvs. Sa trecem peste acest aspect, au fost putine tichete si nu au mai fost si pt. dvs. si v-a preluat masina in afara programului. Trebuia sa va emita certificat de distrugere (HG 2406/2004 - Art. 11, alin (3)), sa intocmeasca documentul fiscal care sa ateste preluarea masinii si efectuarea platii, sa evidentieze in scris preluarea si casarea masinii in registrul de operare a VSU (aspect pe care il controleaza politia - directia furturi auto) , sa raporteze la Agentia de Protectia a Mediului preluarea si casarea masinii, sa va retina prin stopaj la sursa 3% din valoarea metalului continut de masina , sa-l declare si sa-l plateasca la Autoritatea Fondului de Mediu, etc. Banuiesc ca nu s-a facut nimic din toate acestea iar masina s-a luat si "s-a taiat" la negru. O firma care colecteaza vehicule scoase din uz (VSU) incaseaza din valorificarea unei masini cca. 1000 lei,asta ca sa vedeti ce presupune sa va dea 500 lei.
da va multumesc chiar nu sa facut nimic din ce spuneti dumneavoastra, ieri am fost la politie si am facut o plangere si acuma astept sa ma sune

Alte discuții în legătură

Plangere pentru furt Madalin196 Madalin196 buna ziua! am dus o masina la rabla acum 1 an jumate si acum 2 saptamani am facut plangere la politie pentru furt si ieri m-au sunat cei de la rabla sa ma duc ... (vezi toată discuția)
Programul rabla Madalin196 Madalin196 Buna ziua, va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns! Am cumparat o masina de la un ,,prieten\'\' de familie, dupa ce am mers aproximativ 1 an cu ea am ... (vezi toată discuția)
Rabla local cu succesiune Dragus Corina Dragus Corina Buna ziua. Am nevoie de consultanta legata de \"\"programul rabla local\"\". Tatal meu si-a inscris autoturismul pe platforma pentru programul rabla local in ... (vezi toată discuția)