avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... formulare cerere
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

formulare cerere

Buna seara,
am inteles ca pentru declaratie pe propria raspundere -ajutor public judiciar nu exista un formular anume;dar trebuie specificat in cerere numarul dosarului si calitatea pe care o indeplinesc ?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 16:12, 11 Noiembrie 2014

Pentru ajutorul public judiciar se formuleaza o cerere nu declaratie pe proprie raspundere

Cererea va trebui sa o adresati instantei si in ea sa indicati nr. dosarului, calitatea dvs in proces, veniturile lunare pe care le obtineti precum si forma de ajutor judiciar (scutiri, reduceri, esalonari sau amanari de la plata taxelor judiciare, plata onorariului pentru avocat, traducator,expert etc..)

Inainte de a formula cererea cititi OUG 51/2008 sa vedeti daca indepliniti conditiile ajutorului public judiciar.
[ link extern ]
Mai trebuie completari, cu cine gospodariti nu stiu daca scrie acolo, numar de dosar unde scrie sus Judecatoria/Tribunalul...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lamurire solutie pronunta de catre instanta de judecata adrian444 adrian444 Buna ziua.Va rog frumos sa imi spuneti ce inseamna : Solutie: respinge exceptia nulitatii cererii de chemare in judecata. respinge exceptia lipsei calitatii ... (vezi toată discuția)
Succesiune csabled csabled Cum se poate deschide succesiunea pe cale judecatorească daca nu am bani? Situatia este ca mai am 4 frati. Nu putem ajunge la un acord și de aceea am gandit ... (vezi toată discuția)
Se poate solicita ajutor public judiciar si pentru efectuarea ... Alina Avila Alina Avila Se poate solicita ajutor public judiciar si pentru efectuarea expertizelor medicolegale? (vezi toată discuția)