avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Valabilitate extras constatator din Registrul ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Valabilitate extras constatator din Registrul Asociatiilor si Fundatiilor

Buna ziua, puteti sa-mi spuneti ce valabilitate are extrasul constatator din Registrul Asociatiilor si Fundatiilor? Eu am cautat in legislatie si nu am gasit, iar de la banca spune ca e valabil 30 de zile.
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 14:20, 9 Decembrie 2014
Nu exista o dispozitie legala anume care sa reglementeze o valabilitate generala a certificatului constatator. Cel mai bine ar fi sa va interesati la institutia unde il veti folosi.
Sunt institutii care solicita ca acesta sa nu fie emis cu mai mult de 30 de zile inainte de data la care il prezentati. Pe anumite certificate constatatoare scrie : "valabil pana la modificarea conditiilor de functionare sau activitatilor pentru care s-a dat declaratia pe propria raspundere''
Este incorecta utilizarea termenului ”certificat constatator” - nu exista asa ceva la ONG-uri. Extrasele din Registrul Asociatiilor si Fundatiilor, din Registrul Federatiilor sau din Registrul National ONG nu au prevazut un anumit termen de valabilitate, depinde ce cere institutia ce a solicitat actul. DIn pacate multe institutii habar nu au de specificul ONG si cer ”certificat constatator” ca la operatorii economici, desi e cu totul alta legislatie.... Si e de precizat ca pe extrasele din RAF / RF / RNPJFSP nu are cum sa scrie nimic legat de vreo declaratie pe proprie raspundere, pentru ca la ONG nu se fac asemenea declaratii, cum se fac la Registrul COmertului ref. indeplinirea anumitor cerinte legale pentru sediu / functionare....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare in registrul asociatiilor si fundatiilor maneaciprian17 maneaciprian17 Buna ziua! Am si eu o nelamurire cu privire la inregistrarea si functionarea in conditii legale a unei asociatii de tip ONG. Mai exact, pentru ... (vezi toată discuția)
Certificat constatator pentru ong? grunwald grunwald Banca unde am deschis contul Asociatiei Non Profit, mi-a solicitat, in al 13-lea ceas contul fiind deja operational, un document numit \'certificat constatator ... (vezi toată discuția)
Cine este membru intr-o fundatie umanitara? Tribune Tribune Sint strain si vreau sa aflu cine face parte din consiliul de conducere unui ONG roman in acest moment. Exista o baza de date care poate fi accesata online? ... (vezi toată discuția)