avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Accident de munca Germania
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Accident de munca Germania

Buna seara .
Acum doua luni am fost accidentata de o masina la locul de munca din germania unde lucram cu contract legal de munca .
Mai pe scurt in timp ce incarcam marfa intr-o duba soferul a dat in spate fara sa ne atentioneze , era si zgomot si nu am sesuzat . Astfel mi-a trecut cu roata de la masina peste picior si mi la fracturat . Abia mi-a fost luat piciorul din gips si am nevoie de multa recuperare si merg destul de greu .
Intrebarea mea este daca pot intenta un proces angajatorului care a scapat repede de mine sa zic asa ... proces in care sa-i cer daune deoarece am fost grav accidentata si nu stiu inca cat timp nu voi mai putea munci ..
Ce m-ati sfatui sa fac ?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 19:25, 11 Noiembrie 2014
Plangere ori sesizare ati facut? A constatat cineva incidentul?
De regulă există raspunderea angajatorului pentru fapta angajatului.
Angajatorul german trebuia sa anunte evenimentul petrecut la institutia teritoriala care se ocupa cu securitatea si sanatatea in munca si sa cerceteze evenimentul respectiv, ca accident de munca.
In urma cercetarii evenimentului si inregistrarii AM, angajatorul trebuie sa va dea un exemplar din procesul verbal de cercetare AM si din documentul de inregistrare si raportare terminare incapacitate temporara de munca.
Pe perioada concediului medical primit (inclusiv pentru perioada de recuperare medicala necesara), angajatorul trebuie sa va plateasca drepturile ce va revin ca urmare a evenimentului produs.
Daca desfasurati munca in Germania, printr-o firma de repartizare forta de munca in strainatate, firma inregistrata in Romania, angajatorul roman trebuie sa anunte evenimentul produs si la ITM din judetul in care este inregistrata firma. Se va face o cercetare de catre ITM, in tara, pe baza documentelor furnizate de catre partea germana.
Puteti deschide actiune in instanta, in Germania, impotriva angajatorului si cereti daune morale si daune materiale, dupa caz. Ar trebui, sa consultati un avocat german, daca doriti, sa deschideti actiune in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme la locul de munca - accident de circulatie produs in timpul desfasurarii unei activitati in interes de serviciu. Arni457 Arni457 Am un contract de proba de 90 zile, in intervalul 1-30 s-a produs un accident de circulație ( in interes de serviciu ) in urma căruia am avut fractura la ... (vezi toată discuția)
Accident rutier victima StanVasile1987 StanVasile1987 Buna ziua, acum doua seri am avut un accident. Am coborât din taxi, iar un alt taxi m-a lovit fiind lovit din spate de o alt mașina. Am fost prins cu ... (vezi toată discuția)
Accident de munca in germania marius_iulian marius_iulian Buna ziua!am avut un accident de munca in germania pe data de 11 mai 2015,eu fiind sofer profesionist lucrand la o firma romaneasca,care m a deplasat in ... (vezi toată discuția)