avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ce sanse am?- lasare copii in grija bunicilor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ce sanse am?- lasare copii in grija bunicilor

Buna seara! As dori sa plec in strainatate pentru a munci periodic, Am doua fetite gemene de un an iar eu si tatal lor suntem despartiti. Nu legal. El a parasit domiciliul si nici nu vine la fete sau sa il intereseze de ele. As dori sa las fetele , in perioada in care sunt plecata, in grija parintilor mei, Ce sanse am fara acordul lui? Ce acte ar trebui sa fac?
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 10:21, 13 Noiembrie 2014
Sanse aveți, insă exista posibilitatea ca soțul să intenteze divort si sa solicite ca locuinta minorelor sa fie stabilita la domiciliul lui.
Si daca el nu are niciun imobil pe numele lui? El sta la parintii lui iar mama si sora acestuia au tratament de foarte multi ani de la psihiatrie, In special sora lui are probleme foarte serioase,
Mayytza a scris:

Si daca el nu are niciun imobil pe numele lui? El sta la parintii lui iar mama si sora acestuia au tratament de foarte multi ani de la psihiatrie, In special sora lui are probleme foarte serioase,

Iar dvs vreti sa lasati fetele la mama dvs.

Ati vb cu tatal despre aceasta plecare? Aveti cu cine vorbi? Poate nici nu-l intereseaza unde sunt copiii lui si va faceti griji pentru el degeaba. Poate ar trebui sa va clarificati situatia juridica inainte de a pleca.
Daca tatal depune cerere de divort si pentru domiciliul copiilor cat sunteti plecata nu vad care ar fi problema. Veniti si va aparati. Daca e mai bine pentru copii sa stea cu tatal lor decat cu bunica materna vor sta cu tatal lor - asa ar fi normal, dar nu stiu ce fel de tata aveti dvs asa ca exista si sanse ca domiciliul sa se stabileasca la bunica.
Art. 97^1( legea 257/2013).



(1) Parintele care exercita singur autoritatea parinteasca sau la care locuieste copilul, care urmeaza sa plece la munca in strainatate, are obligatia de a notifica aceasta intentie serviciului public de asistenta sociala de la domiciliu, cu minimum 40 de zile inainte de a parasi tara.
(2) Notificarea va contine, in mod obligatoriu, desemnarea persoanei care se ocupa de intretinerea copilului pe perioada absentei parintilor sau tutorelui, dupa caz.


(3) Confirmarea persoanei in intretinerea careia va ramane copilul se efectueaza de catre instanta de tutela, in conformitate cu prevederile prezentei legi.


(4) Dispozitiile prezentului articol sunt aplicabile si tutorelui, precum si in cazul in care ambii parinti urmeaza sa plece la munca intr-un alt stat.




Trebuie sesizata instanta de judecata.( autoritatea parinteasca poate fi exercitata de o ruda, pe o perioada determinata, cel mult 1 an ).


Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua dacă am un bebeluș de 3 luni și mergem la un notar ... Carp costel Carp costel Bună ziua dacă am un bebeluș de 3 luni și mergem la un notar să-l lăsăm an grija bunicilor câteva luni se poate ? (vezi toată discuția)
Buna ziua. eu o sa plec în germania(sunt divorțată) lăsând ... MMariana79 MMariana79 Buna ziua. Eu i sa plec în Germania(sunt divorțată) lăsând în țară 2 băieți de 16 ani și sora lor de 20. As putea sa fac un act că și cum sora ar ... (vezi toată discuția)
Mama poate parasi tara si lasa copilul cu bunicii in contextul in care tatal are custodie comuna dar domiciliul este stabilit la mama ? ciorba ciorba Sotia mea si cu mine suntem divortati si avem o fetita de 3 ani.In urma procesului avem custodie comuna si domiciliul minorei este la sotie, divortul s-a ... (vezi toată discuția)