avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Alegere presedinte si comitet nou pentru o asociatie ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Alegere presedinte si comitet nou pentru o asociatie de proprietari

Buna ziua,

Recent in asociatia de proprietari a blocului in care locuiesc a avut loc o "Adunare Generala Extraordinara" initiata de unii proprietari ai blocului cu scopul de a rasturna comitetul si presedintele in functie. Dupa aceasta "sedinta" s-a afisat prin lipire (dupa 7 zile)
pe avizierul fiecarei scari un anunt prin care se spune ca s-a ales un nou comitet si un nou presedinte in urma sedintei de acum o saptamana.

Problema este ca, dupa sedinta la cateva zile noul comitet a constatat ca presedinta nou aleasa nu este proprietar al apartamentului in care locuieste si aceasta si-a prezentat demisia in fata "noului comitet". Apoi "noul comitet"a hotarat transferul responsabilitatii functiei de presedinte catre noul vicepresedinte (toate aceste lucruri au fost afisate si multe altele pe vreo 4 pagini).
Intrebarile mele pentru distinsul auditoriu sunt urmatoarele:

1. Alegerea comitetului nou si a presedintelui este in acest moment legala dat fiind faptul ca ea nu este proprietar al apartamentului in care locuieste.

2. Vechiul comitet si vechiul presedinte raman in functie si daca da in ce conditii?

3. "Noul comitet" a afistat doar un anunt nu si lista prorietarilor cu semnaturile care au dus la alegerea noului comitet si a noului presedinte. Cum putem sa aflam noi ceilalti care nu am fost prezenti la sedinta ca au avut cvorumul legal (50%+1) pentru aceasta schimbare? Cum putem sa solicitam listele cu semnaturi? Ma gandesc ca poate au avut doar cateva semnaturi, poate nu ale proprietarilor (daca au fost in stare sa aleaga un presedinte care nu e prorietar) si acum incearca sa ia decizii pentru toata asociatia.

Mentionez ca nu fac parte din nici un comitet, nu sunt decat un simplu membru al asociatiei de prorietari care doreste doar o separare a scrii in care locuiesc din asociatia mama. Deasemenea mentionez ca nu am fost si nu sunt de acord cu "noul comitet" intrucat acesta se bazeaza pe sprijinul tuturor restantierilor blocului (carora nu le convine faptul ca sunt dati in judecata de asociatie)

Va multumesc anticipat pentru raspunsurile dumneavoastra.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 07:16, 17 Noiembrie 2014
1-In conditiile in care locatarul mandatat initialk sa exercite responsabilitatea de presedinte de asociatie nu detine si calitatea de membru proprietar in condominiu,este temeinica si legala masura adoptata de catre acesta de a renunta la functie
Restul persoanelor alese-daca intrunresc conditiile legale,pot ramane in functie
2-Daca adunarea generala a statutara,daca a fost intrunit cvorumul,hotararile acesteia sunt obligatorii,respectiv vechiul presedinte si membrii comitetului nu mai detin functii
3-In temeiul disp L nr 230/2007
art 7 Proprietarii au dreptul sa cunoasca orice aspect ce tine de activitatea asociatiei,si au acces,la cerere,la orice document al acestia

Solicitati oficial reprezentantului legal care exercita responsabilitatea de presedinte de asociatie sa va prezinte procesul verbal incheiat cu ocazia convocarii adunarii generale
4-Referitor la infiintarea unei noi asociatii de proprietari si la recuperare debite acumulate de catre restantieri,aveti dreptul sa va implicati personal,sa studiati temeinic disp L nr 230/2007 si HG nr 1588/2007 care vizeaza conditiile de infiintare,organizare si functionare asociatii de proprietari,sa desfasurati demersuri concrete pentru infiintare entitate noua si sa solicitati presedintelui de asociatie sa desfasoare demersuri pentru recuperare sume cu titlu de restanta
@ynocentta: Va multumesc pentru raspuns.

Totusi, nu a fost afisat nici un anunt semnat de noul comitet in care sa se faca cunoscuta hotararea adunarii generale ce a avut loc. Comunicatul ce a fost afisat nu a continut nici o semnatura, el a fost afisat sub perdeaua anonimatului. Ma gandesc ca oricine poate afisa orice daca nu semneaza. Eu pot sa ma adresez persoanelor trecute ca fiind noua conducere dar ele foarte usor pot sa nu imi dea raspuns pentru ca pot sa nu recunoasca functia, nesemnand comunicatul.O sa fac totusi asta.
Discutati cu cei din comitet si cu vecinii pentru convocarea unei noi adunari generale in care sa va alegeti un alt presedinte. Si sa nu mai lipsiti la adunarile generale pentru ca asa puteti hotari asupra problemelor din asociatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incalcarea legii 230/2007 annabela annabela Buna ziua tuturor. In calitate de membru al unei asociatii de proprietari am participat ieri la o Adunare Generala. Impreuna cu alti cetateni, am avut 2 ... (vezi toată discuția)
Schimbare administrator bloc si presedinte inutza_25 inutza_25 Buna ziua am o intrebare legata de metodele legale prin care am putea demite un Presedinte de asociatie (care nu se da plecat in schimb ofera 200 ron celor ... (vezi toată discuția)
Organizare corecta adunare extraordinara casutza casutza Buna ziua, Va rog frumos o lamurire sau chiar consultanta, referitor la organizarea corecta, legala, statutara a adunarii generale extraordinare. Anul ... (vezi toată discuția)