avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Diurna
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Diurna

Buna ziua,
In cazul in care, un cetatean din Republica Moldova vine in Romania (in spatial UE) la invitatia unei institutii publice din Romania care trebuie sa-i achite din bugetul sau cheltuieli de diurna externa pentru perioada de sedere in Romania, care este cuantumul de diurna externa care va fi acordat (35 euro pentru spatial European sau 38$ diurna pentru spatial ex-comunitar) si cadrul legislativ care permite acordarea acesteia?
Hotararea 518/1995 se aplica doar cetatenilor romani platiti din fonduri publice aflati in deplasare in strainatate si nu are referiri directe la cuantumul de diurna pentru cetatenii moldoveni.
Multumesc.

Alte discuții în legătură

Drepturi diurna pentru deplasare in exteriorul tari. tanasiecristian tanasiecristian Buna ziua.am avut contract de munca cu o firma de transport din Romania desfasurindu-mi activitatea pe teritoriul U.E. vreau sa intreb daca am dreptul la ... (vezi toată discuția)
Diurna moldova noiembriesm noiembriesm Buna ziua. Am de acordat o diurna pentru Moldova, moneda usd. Calcul: 5 zile * 38 * 2.5 = 475 - 25% = 356.25 + 15 % = 445.31. 1) E corect calculul ? 2) ... (vezi toată discuția)
Resedinta in romania rodica1983 rodica1983 Buna seara!am si eu o intrebare sora mea este casatorita cu un afgan si inca nu le-a iesit viza!ar vrea sa vina pentru o perioada de 3-4 luni in tara!ce acte ... (vezi toată discuția)