avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Infractiune de fals in declaratii
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Infractiune de fals in declaratii

Dupa incetarea cim angajatorul mai avea datorii banesti la mine.
A platit dupa un an o parte din bani in contul bancar indicat de mine.Restul de bani nu a mai vrut sa plateasca.Pe extasul contului bancar in rubrica ce reprezinta plata a trecut"avans deplasare" pentru a nu mai plati probabil contributii pentru acele drepturi salariale si a trece la cheltuieli sumele respective.
Pot sa-i fac o plangere penala pentru aceasata fapta potrivit art.311 Noul Cod Penal?
Se poate incadra la acest articol sau este vorba de altceva in art.311?
Cel mai recent răspuns: specialist , utilizator 10:22, 17 Noiembrie 2014
Falsul in declaratii e in legatura cu o institutie a statului (un document oficial). Extrasul bancar nu e inscris oficial. Nu e la latitudinea d-voastra sa efectuati verificari contabile in actele societatii cu privire la incadrari de sume atat timp cat d-voastra v-ati primit banii. Nici daca nu i-ati primi. Nici nu aveti pregatirea necesara. De aceste lucruri se ocupa ANAF, ITM etc.
D-voastra aveti dreptul sa faceti plangeri la aceste institutii, atat.
Nu vreau eu sa controlez pe nimeni,nu am competenta necesara.
Vreu sa depun o sesizare si am intrebat:unde si cu ce incadrare juridica?Ce articol de lege sanctioneza aceasta fapta?
Daca nu e o institutie a statului( este o firma particulara) si a eliberat o adeverinta in care confirma ca a platit toate contributiile sociale si nu le-a platit nu e un fals in declaratii si evaziune?
Poti sa faci inregistrari false in contabilitate?Una este salariu alta este avans deplasare,nu?
Ultima modificare: Vineri, 14 Noiembrie 2014
specialist, utilizator
plangeri posibile: la ITM pentru restituirea sumei de bani (diferenta)
- la o instanta de judecata daca doriti recuperarea sumei pe aceasta cale.

La parchet nu poti sa mergi si sa faci o plangere penala pentru evaziune fiscala daca nu vii cu documente solide. Asa fac si eu plangere ca mi se pare mie ca SC Biribiri SRL face evaziune dar nu stiu de ce, cum, n-am acte, nu stiu. Dar mi se pare mie ca face evaziune ca prea traieste bine patronul si hai sa-i fac o plangere. Nu merge asa...
Daca ANAF constata infractiunea de frauda fiscala,dupa un control efectuat in urma unei sesizari sunt suficiente acte,probe pentru parchet?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Patronul de acum 3 ani mi-a facut denunt mincinos la politie, ca am plecat cu laptop si telefon de serviciu (pe care nu le-am avut niciodata in gestiune) maintrebazi maintrebazi Buna ziua, Poate cineva sa imi spuna daca am vreo solutie la aceasta problema? Dupa 3 ani de cand am incheiat de comun acord raporturile cu o ... (vezi toată discuția)
Falsificare semnatura intrerupere contract de munca ratonu ratat ratonu ratat Buna ziua, Voi incerca sa fiu cat mai concis: Dupa 12 ani in care mama mea a lucrat in cadrul unei firme de paza mi-a relatat comportamentul angajatorilor ... (vezi toată discuția)
Unde pot depune. El40la El40la BUNA!UNDE POT DEPUNE O PLÂNGERE PENTRU FALS ÎN ACTE? (vezi toată discuția)