avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 266 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Decaderea/anularea probelor paratului
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Decaderea/anularea probelor paratului

Buna ziua,
Am depus o cerere de chemare in judecata la care paratul a trimis intampinarea+inscrisurile pe care le-au trimis ca mijloc de proba.
Acestea nu au fost certificate (conform cu originalul).Pot solicita instantei decaderea/anularea paratului- de a se folosi de acest mijloc de proba intrucat nu respecta conditiile art.150 coroborat cu 205 NCPC?
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Lucian Cojocar , Avocat 15:26, 14 Noiembrie 2014
O sanctiune expresa pentru depunerea inscrisurilor in copie necertificata nu exista in CPC. Anularea cererii, daca reusiti sa dovediti o vatamare prin lipsa certificarii inscrisurilor, in masura in care acest viciu nu se acopera. Ar fi, totusi, o abordare mult prea formala a dispozitiilor art. 194 CPC. Sansele imi par a fi extrem de mici... In aceeasi nota, ati putea incerca chiar sa invocati nulitatea neconditionata a cererii de chemare in judecata in temeiul dispozitiilor art. 176, pct. 6 CPC, macar asa, sa sondati opinia instantei in acest sens.

Decaderea ar fi, de asemenea, o idee temerara si nu neaparat rea. Ea sanctioneaza incalcarea unor termene sau a unor momente procesuale imperative si, implicit, atrage anularea actelor procedurale formulate cu incalcarea acestora.

Mai bine (traditional si mai sigur) va orientati catre dispozitiile art. 292 CPC, in special alin. 2.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decadere din proba (martori si inscrisuri) smeagull smeagull Buna ziua, Sunt parat in prima cauza pe noul Cpc. Recunosc ca nu sunt familiarizat cu noua procedura. Cauza e litigiu de munca. Problema: reclamantul ... (vezi toată discuția)
Anulare actiune - neindicare martori BiancaTudose BiancaTudose Buna ziua! Recent, mi s-a anulat o cerere de chemare in judecata intrucat nu am trimis lista cu martorii pe care ii propun si nici interogatoriul pentru a fi ... (vezi toată discuția)
Intampinare Adriaaa Adriaaa Buna ziua,sunt in proces cu ANAF Navodari pentru restituirea taxei de poluare in: dosar nr.4565/118/2013 si acum am primit o Comunicare in care mi se cere sa ... (vezi toată discuția)