avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... tarif roaming in zonele fara acoperire de pe ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

tarif roaming in zonele fara acoperire de pe teritoriul tarii

Buna ziua.
Avem urmatoarea speta : Utilizatorul Vfone cu GPRS activat pe telefonul mobil primeste un mesaj automat cand ajunge la apr. 100 km distanta de granita cu Moldova, mesaj care il informeaza ca se afla in zona de operare Moldcell, iar de-aici incolo, pana iese din aria de actiune Moldcell (mai puternica decat a operatorului national Vfone)orice convorbire ii este taxata in tarif serviciu roaming, desi se afla pe teritoriul tarii.
Conform Directivei CE 2002/21/CE si regulamentului CE 717/2007 privind roaming-ul in retelele publice de telefonie mobila, acest serviciu de mesagerie ar trebui sa se activeze "in momentul in care intra intr-un alt stat membru, altul decat cel al retelei din tara sa de origine".
As dori sa depun o sesizare cu privire la acest aspect, deoarece se ajunge la a plati tarife exorbitante, doar pentru ca operatorul tarii invecinate profita de semnalul mai slab al operatorului national, acest lucru avand si o baza contractuala intre cei doi operatori.
Rugamintea mea ar fi sa ma ajutati si cu alte argumente (prevederi legale , date tehnice) in sustinerea faptului ca acest "serviciu" este abuziv.
Multumesc anticipat :)
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2009
godspeed, utilizator

Alte discuții în legătură

Bună ziua, În prima parte a lunii august 2021, am fost plecată ... AnaMariaVaz AnaMariaVaz Bună ziua, În prima parte a lunii august 2021, am fost plecată împreună cu un grup de prieteni într-o călătorie prin țară, care a inclus și ... (vezi toată discuția)
Modificare contract telefonie mobila fara stirea mea - ce pot sa fac? popescu adelina popescu adelina am un abonament la orange de 7 ani in vara am fost plecata in grecia, mi-am activat romming-ul la plecare, dar nu si optiuni. Surpriza a fost la intoarcere ... (vezi toată discuția)
Conectare la rețeaua de telefonie din ucraina Raduandrei7865 Raduandrei7865 Buna ziua nu stiu daca a mai întîmpinat cineva o problemă asemănătoare dar as dori sa stiu ce părere aveți despre aceasta problema.pe data de 13 iulie ... (vezi toată discuția)