avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... masina parcata neregulamentar accident
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

masina parcata neregulamentar accident

Buna ziua.
Acum doua zile am avut surpriza sa imi gasesc masina parcata facuta praf. Mentionez ca masina era parcata intr-un scuar la o intersectie si era prima dintr-un rand de 5 masini. Impactul a fost perpendicular pe masina mea si a rezultat avarierea tuturor masinilor parcate paralel cu a mea( celelalte 4). Accidentul s-a produs in jurul orei 2 noaptea.
Conform unui martor soferul s-a dat jos de la volan, s-a uitat la masini, s-a urcat la volan si a plecat. Nu s-a prezentat in termenul de 24 de ore la politie si nu a fost gasit inca. Pe sectorul respectiv de drum semnele indica o viteza maxima de 30 km/h. Inainte de locul accidentului,din directia de mers a soferului, cam la 10 metri sunt dispuse doua benzi denivelatoare de limitare a vitezei, chiar in dreptul lor fiind un liceu, La 20 de metri un indicator de 'trecere pietoni'. Nici o urma de frana. Desi nu s-a facut proces verbal, sau nu stiu eu, estimez viteza vehiculului la cel putin 60-70 km/h.
Nu ma consider vinovat de producerea accidentului, pe de alta parte ma gandesc ca masina mea poate fi considerata parcata neregulamentar(desi politistii care au ajuns acolo nu mi-au mentionat nimic in acest sens). Mentionez ca masina parcata permitea lejer trecerea pe oricare din cele doua sensuri care incadrau scuarul.
As vrea sa stiu in conditiile in care se dovedeste ca am parcat neregulamentar, in ce fel pot fi tras la raspundere civil sau (Doamne fereste!) penal.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 15:13, 30 Mai 2009
Nu ati mentionat daca era vreun semn de parcare/stationare interzisa care sa acopere si locul in care a fost parcata.
Regulamentar:cat mai aproape de trotuar.Daca politia nu a mentionat, inseamna ca totul este o.k.
Daca aveti asigurare CASCO, puteti face avizarea de dauna pt. despagubiri.Pentru parcare neregulamentara va amendau pe loc.
Mai aveti si posibilitatea sa va adresati la Fondul de protectie al victimelor strazii, in cazul cand autorul ramane necunoscut.
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2009
nucu$, utilizator
Multumesc pentru raspuns.
Nici un semn de oprirea/stationarea interzisa.
Prin neregulamentar ma refer ca ma aflam in apropierea unei treceri de pietoni(mai putin de 25 de metri) si eram parcat pe scuar a 5 masina de la trotuar, lasand totusi o banda libera pentru trecere. Dealtfel strada cu doua benzi are tot timpul o banda ocupata cu masini parcate fiind vorba de o strada nu foarte circulata din spatele blocurilor. Iar parcarea neregulamentara o pot accepta daca e cazul, vroiam sa stiu daca culpa accidentului poate sa cada si pe umerii mei.
Oricum autorul va fi gasit mai devreme sau mai tarziu, in conditiile in care se stie numarul masinii.
Cunoscand nr. de inmatriculare, puteti afla asiguratorul RCA si depista astfel proprietarul masinii
[ link extern ]
In privinta vinovatiei, - apartine conducatorului autovehiculului in miscare.
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2009
nucu$, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubire dauna auto - accident cu pieton -trecere neregulamentara neamtuandrei neamtuandrei Buna ziua, Acum cateva zile am fost implicat intr-un accident rutier cu un pieton care traversa neregulamentar o strada care are 2 benzi pe sensul de mers, ... (vezi toată discuția)
Accident circulatie, o speta interesanta, amenda administrativa sau penala ? utilizator1111 utilizator1111 Va supun atentiei un accident destul de ciudat cel putin pentru mine ca si sofer, la care in masura posibilitatilor si a cunostintelor celor de pe acest forum ... (vezi toată discuția)
Stabilire vinovatie accident anadavid anadavid Buna ziua! As dori sa ma ajutati in urmatorul caz: Pe o strada cu 3 benzi de circulatie, pe acelasi sens de mers circula 3 automobile. Pe banda 3 o Skoda, pe ... (vezi toată discuția)