avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 206 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Aplicabilitate ordin Ministru
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Aplicabilitate ordin Ministru

un ordin de ministru care are temeiul legal in care s-a emis mai este aplicabila sau poate fi atacata
Cel mai recent răspuns: imarianc , utilizator 20:56, 17 Noiembrie 2014
Dati-ne mai multe detalii despre aceasta problema .
decretele in baza a caror prevederi a fost emis un ordin de ministru au fost abrogate si inlocuite cu legi in anul 1990. vreau sa stiu daca ordinul acesta poate fi atacat din punct de vedere juridic sau poate fi abrogat, sau isi pierde de la sine puterea de aplicare
exemplu este [ link extern ] /
prin care H.G. nr.867/2003, ca act administrativ subsecvent Legii nr.318/2003 a energiei electrice, nu mai poate produce efecte dupa abrogarea legii in temeiul careia a fost emisa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abrogarea unei hotãrâri de guvern FARKAS TRAIAN IOSIF FARKAS TRAIAN IOSIF Bună seara, Două legi dintre cele trei în baza cărora a fost elaborată o Hotărâre de Guvern, au fost abrogate. O altă lege nou apărută, ... (vezi toată discuția)
Lege abrogata, ordin ba ? mitulici mitulici Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti, ordinul de ministru dat in temeiul unei legi ulterior abrogata, mai este valabil ? Ordinul ramane abrogat chiar daca legea a ... (vezi toată discuția)
Cand este abrogat un ordin de ministru? arhontele arhontele Daca legea este abrogata la aceiasi data iese din vigoare si toate ordinele care au fost date in baza ei? (vezi toată discuția)