avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Anulare cod de inregistrare in scopuri de TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Anulare cod de inregistrare in scopuri de TVA

Pentru o firma care are codul de TVA anulat din oficiu pt motivul ca nu a depus decontul doua trimestre consecutiv incepand din 1 februarie are urmatoarele obligatii de plata si declarative:
1. Decont 300 pt ianuarie pe care trebuie sa il plateasca
2. Apoi daca mai emite facturi are obligatia platii TVA colectata si a declararii acesteia in declaratia 311
3. Daca doreste reinregistrarea in scopuri de TVA depune deconturile 300 pentru perioada cand avea codul anulat fara a avea obligatia de a plati acel TVA
Cel mai recent răspuns: Samoila Georgeta P.F.A. , Consilier juridic 14:14, 16 Noiembrie 2014
VictoriaIoana a scris:

3. Daca doreste reinregistrarea in scopuri de TVA depune deconturile 300 pentru perioada cand avea codul anulat fara a avea obligatia de a plati acel TVA


Nu, nu aveti cum sa depuneti declaratia 300!
Conform OG nr. 16/2013 firmele carora li se anuleaza codul de TVA pentru ca in deconturi nu au fost evidentiate operatiuni pot solicita oricand reinregistrarea in scopuri de TVA.
Solicitati la ANAF reanregistrarea firmei in scopuri de TVA, dupa completarea formularului asteptati decizia.
Veti depuse declaratia 099 "Cerere de inregistrare in scopuri de taxa pe valoarea adaugata, potrivit art.153 alin.(9^1) lit. b) - d) din Legea nr.571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare" (OPANAF 1436/2012).

Formularul 099 -Cerere de înregistrare în scopuri de taxă pe valoarea adăugată, potrivit art. 153 alin.(9^1) lit. b) – d) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare (OPANAF 1436/2012). Cererea se depune de către persoanele impozabile cărora li s-a anulat înregistrarea în scopuri de TVA în conformitate cu dispoziţiile art.153 alin.(9) lit.c) -e) şi care solicită înregistrarea în scopuri de TVA potrivit prevederilor art. 153 alin.(91) lit.b)-d) din Codul fiscal. Se depune de către reprezentantul legal al persoanei impozabile pentru care se solicită înregistrarea în scopuri de TVA sau altă persoană împuternicită, potrivit legii, la registratura organului fiscal competent ori prin poştă cu confirmare de primire. Formularul se completează în două exemplare, înscriindu-se cu majuscule, citeţ şi corect, toate datele prevăzute. Un exemplar se păstrează de contribuabil, iar celălalt exemplar se depune la organul fiscal competent.
Ultima modificare: Duminică, 16 Noiembrie 2014
Samoila Georgeta P.F.A., Consilier juridic
Am inteles ca nu se poate depune 300 pentru perioada cand are codul anulat, atunci depune 311 daca emite facturi, daca nu, nu depune nimic
Deci tot ce am de facut pentru reinregistrare ca platitor este sa completez declaratia 099, deconturile nedepuse la termen si o cerere motivata ca se angajeaza sa depuna deconturile la termen si, evident amenda.
Dupa care emit ei decizia si vad dupa acea daca mai e ceva de platit nu?
In perioada cat are codul anulat societatea a mai emis facturi si are obligatia de a declara si platii tva din declaratia 311
Mergeti la ANAF si depuneti declaratia 099 si citit cu atentie ce am scris mai jos.

Potrivit art. 11 alin. (1^1) - (1^4) din Codul fiscal, societatea dvs. are in continuare obligatia de a colecta TVA dar nu va beneficia de dreptul de deducere a taxei aferente achizitiilor efectuate. Astfel, pentru perioada de inactivitate, nu este permis sa exercitati dreptul de deducere pentru platile efectuate catre terti si, in mod implicit, taxa neexigibila nu va fi inregistrata si declarata ca o taxa deductibila nici in contabilitate nici in decontul de TVA.

Dupa ce veti obtine reinregistrarea in scopuri de TVA, veti avea posibilitatea sa ajustati in favoarea dvs., pentru urmatoarele categorii de bunuri, taxa aferenta:
"a) bunurilor aflate in stoc si serviciilor neutilizate, constatate pe baza de inventariere, in momentul inregistrarii;
b) activelor corporale fixe, inclusiv bunurilor de capital pentru care perioada de ajustare a deducerii nu a expirat, precum si activelor corporale fixe in curs de executie, constatate pe baza de inventariere, aflate in proprietatea sa in momentul inregistrarii. In cazul activelor corporale fixe, altele decat bunurile de capital, se ajusteaza taxa aferenta valorii ramase neamortizate la momentul inregistrarii. In cazul bunurilor de capital se aplica prevederile art. 149;
c) achizitiilor de bunuri si servicii care urmeaza a fi obtinute, respectiv pentru care exigibilitatea de taxa a intervenit conform art. 134^2 alin. (2) lit. a) si b) inainte de data inregistrarii si al caror fapt generator de taxa, respectiv livrarea/prestarea, are loc dupa aceasta data."
Ultima modificare: Duminică, 16 Noiembrie 2014
Samoila Georgeta P.F.A., Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie privind anularea din oficiu a inregistrarii in scopuri de tva Cristianna Cristianna Buna ziua!Avem o firma infiintata in mai 2012 ,nu am derulat operatiuni pe ea,astazi am primit o decizie de anulare din oficiu a inregistrarii in scopuri de ... (vezi toată discuția)
Anulare cod tva tampau gabriela tampau gabriela SC infiintata in dec.2010 , nu a avut activitate de la infiintare pana acum. Am fost inregistrati ca platitori de tva . In deconturile depuse am avut tva de ... (vezi toată discuția)
Anularea inregistrarii in scopuri tva Mihaelasta Mihaelasta Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: Am un srl caruia in anul 2012 i s-a anulat inregistrarea in scopuri tva conf art.153 C.F.,in luna decembrie am ... (vezi toată discuția)