avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Plimbare prin padure
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Plimbare prin padure

Acum cateva zile am fost cu familia la o plimbare si sa culegem ciuperci de pe un camp in apropierea unei paduri.La intoarcere am scurtat drumul trecand prin padure pe o distanta de 500 m,iar la iesire ne-am intalnit cu o persoana care a inceput sa ne ameninte ca ne da amenzi pentru ca nu avem ce cauta in padure,desi nu ne-a aratat nicio legitimatie,nu sa prezentat a inceput cu vorbe urate etc.M-am interesat de persoana respectiva si am aflat chiar de la paznicul de vanatoare din acel fond ca ar fi padurarul care raspunde de taierile de lemn din padure.Va intreb acum daca este ilegal sa treci printr-o padure care nu este inprejmuita,nu are niciun semn care sa-ti atraga atentia ca nu ai voie sa mergi pe acolo,iar padurea este situata la aproximativ 400 m de prima strada a satului
Cel mai recent răspuns: Dumass , utilizator 20:43, 31 Iulie 2017
Constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda contraventionala de la 3000 lei la 6000 lei pentru persoane fizice si de la 25000 lei la 50000 lei pentru persoane juridice:

- accesul si circulatia turistilor in extravilan, in habitate naturale, in afara traseelor turistice avizate si semnalizate ca atare, pe suprafata ariilor naturale protejate. (CONFORM OUG 57/2007, art. 53 alin (1) lit. L)
PT. KOMKAO

Codul Silvic actualizat 2016. Legea 46/2008, republicata

Art. 54
(1) Accesul public in padure este permis numai in zone amenajate si pe trasee marcate in acest sens.
(2) Accesul public in fondul forestier national cu autovehicule, motociclete, ATV-uri sau mopede este interzis, cu exceptia activitatilor sportive, de recreere si turism, care se pot practica numai cu acordul:
a) sefului ocolului silvic, in cazul administrarii;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt din padure privata Mitimag Mitimag Buna ziua, As dori sa aflu cum ma pot proteja impotriva furtului din padurea pe care o detin cu acte legale. Suspectez ca furtul este efectuat de o ... (vezi toată discuția)
Primaria defriseaza o padure pentru vilele unor privati - legalitatea actiunii Catalin981 Catalin981 Buna ziua. Am o intrebare legata de construirea unor vile (case de vacanta, nu pensiuni) pe un teren acoperit de padure. Situatia e urmatoarea: primaria din ... (vezi toată discuția)
Miere vanduta direct de apicultor, cum facturez? se plateste impozit 16%? mariusghitoiu mariusghitoiu Buna ziua, Tatal meu este apicultor cu PFA, prin intermediul caruia a accesat masura MASURA 141 acum 3 ani. In acest context am/are urmatoarele ... (vezi toată discuția)