avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Cetatenie romana
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Cetatenie romana

Buna ziua! Am o intrebare: "Daca un cetatean din Republica Moldova care nu are si cetatenie romana, doreste sa se casatoreasca cu un cetatean roman in Romania, dupa cat timp de la data casatoriei cetateanul din Republica Moldova va doabandi cetatenia romana?" Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 08:13, 17 Noiembrie 2014
Dupa 5 ani.
Legea 21/1991 republicata:
Art. 8
(1) Cetatenia romana se poate acorda, la cerere, persoanei fara cetatenie sau cetateanului strain, daca indeplineste urmatoarele conditii:
a) s-a nascut si domiciliaza, la data cererii, pe teritoriul Romaniei sau, desi nu s-a nascut pe acest teritoriu, domiciliaza in conditiile legii pe teritoriul statului roman de cel putin 8 ani sau, in cazul in care este casatorit si convietuieste cu un cetatean roman, de cel putin 5 ani de la data casatoriei;

Puteti citi mai multe aici:
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatoria cu un cetatean strain mircos25mnw mircos25mnw numele meu e nicolae si sunt cetatean atit al republicii moldova cit si al romaniei. vreau sa ma casatoresc cu o domnisoara care are doar cetatenia republicii ... (vezi toată discuția)
Cetatenie romana dorinadiaconu dorinadiaconu Buna seara! Sunt casatorita cu un cetatean roman de 6 ani si de aproape 4 ani ne-am mutat definitiv in Romania.In prezent pregatesc actele pentru a le depune ... (vezi toată discuția)