avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Tichete cadou
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Tichete cadou

Buna ziua,
am o intrebare legata de acordarea tichetelor cadou cu ocazia sarbatorilor legale:
Codul Fiscal art (55) al (4) (a) spune..."nu sunt incluse în veniturile salariale şi nu sunt impozabile, în înţelesul impozitului pe venit:Cadourile oferite de angajatori în beneficiul copiilor minori ai angajaţilor, cu ocazia Paştelui, zilei de 1 iunie, Crăciunului şi a sărbătorilor similare ale altor culte religioase, precum şi cadourile oferite angajatelor cu ocazia zilei de 8 martie sunt neimpozabile, în măsura în care valoarea cadoului oferit fiecărei persoane, cu orice ocazie din cele de mai sus, nu depăşeşte 150 lei."
E obligatoriu ca acordarea acestor tichete cadou sa fie specificata in Contractul colectiv de munca al unei firme?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:40, 17 Noiembrie 2014
Da, este obligatorie sa fie prevazuta in ccm sau in reg.intern al societatii, acordarea tichetelor cadou.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tichete cadou elyss elyss Buna ziua Tichetele cadou oferite salariatilor pentru Paste se impoziteaza? Valoarea este de 150 lei / salariat. Limita de 150 lei neimpozabila este pentru ... (vezi toată discuția)
Tichete de masa carpaho carpaho Daca o societate a dat ca si cadou tichete cadou in valoare de 150 lei pentru sarbatorile de iarna se impoziteaza? (vezi toată discuția)
Tichete cadou iustinac iustinac Buna ziua, am o intrebare legata de acordarea tichetelor cadou cu ocazia sarbatorilor legale: Codul Fiscal art (55) al (4) (a) spune...\\"nu sunt incluse ... (vezi toată discuția)