Intampinarea ,chiar si in apelul incident , care se depune la insasi instanta care judeca apelul (nu la prima instanta, cum este in cazul apelului principal) se depune de catre parat cu 5 zile inaintea termenului de judecata.
E o intampinare ca oricare alta, nu comporta reguli speciale , chiar daca suntem in prezenta unei aderari la apel .
Aceasta cuprinde : exceptiile de procedura invocate de dumneavoastra in calitate de parat- ca aparari , mijloacele de proba invocate , argumentate detaliat , motivele de fapt si de drept ,raspunsul la toate capetele de fapt si de drept ale cererii, semnatura.
Spre deosebire de apelul principal , unde apelantului nu i se poate crea o situatie mai grea , conform principiului non refomatio in pejus , in apelul incident , agravarea e posibila .Iar acest apel depinde de soarta apelului principal
Multumesc mult pentru raspuns!
Pot invoca in exceptii faptul ca in cererea de divort precum si in precizarile depuse dupa cererea reconventionala, aparatorul nostru din proces nu a expus situatia de fapt asa cum era in realitate , nu au existat discutii pentru formularea acestora si incercarile noastre de a obtine o intalnire de macar o jumatate de ora s-au soldat cu esecuri?
Astfel, aceste documente erau intocmite fara a cunoaste detalii importante pentru judecarea corecta a cauzei raspunsul fiind de fiecare data:" instanta nu e interesata de astfel de lucruri".
Pot folosi pentru intampinare aceleasi motivari din cererea de aderare?
Probele trebuie sa le mentionez si sa le depun in acelasi timp cu intampinarea?
Pot sa fac si o cerere de amenda judiciara pentru rea-vointa si tergiversare a judecatii?
Cate pagini poate avea intampinarea? Eu la apelul incident am scris 3 pagini si inca n-am cuprins toate amanuntele care au importanta .
Mi-ar fi de mare ajutor aceste raspunsuri!
Seara buna!
Ce doriti dvs prin acea aderare la apel? Ce vreti de la instanta?
Ceea ce inteleg eu din ceea ce ati scris dvs. aici este ca:
ati dorit sa divortati - si ati obtinut divortul
ati dorit ca ea sa revina la numele anteriro - si asa a zis si instanta/revenirea la numele anterior
ati dorit sa fie respinsa cererea ei de pensie - s-a respins.
Deci, ce mai vreti de fapt?
A! Singurul lucru ce poate fi pus in discutie este ca ati cerut divortul din culpa exclusiva si s-a pronuntat din culpa comuna.
Si? Daca e din culpa comuna care e problema? (v-a luat cineva cu asta ...caii de la bicicleta?) Adica, in afara de orgoliu satisfacut, ati fi castigati ceva daca scria acolo culpa exclusiva?
Vreau sa inteleg si eu motivatia pentru care oamenii tin cu dintii de acesta culpa exclusiva (daca exista vreuna in afara de vanitate).
Daca instanta a fost convinsa si a pronuntat divortul pe baza minimelor aspecte relevate de avocatul dvs, (pe care il barfiti aici, dar mie mie se pare ok din propozitia pe care i-ati citat-o) de ce tineti mortis sa va spalati toate rufele in sala de judecata? Credeti ca daca faceti asta veti obtine divortul ...cu centura neagra? Sau la ce va asteptati? Nu tot divort are sa fie si cu si fara prea multe amanunte picante?
Imi pare rau dar n-ati retinut faptul ca daca ar fi fost divort, ar fi fost nemaipomenit.
Problema e ca partea cealalta a facut apel in care cere cu insistenta numele, precum si pensie de intretinere, a plecat pe ascuns cu toate bunurile comune(la care dealtfel nu am fi avut nicio pretentie) dar a lasat in urma datorii neachitate de peste 100 de milioane la locuinta de stat a bunicilor care au peste 80 de ani si pe care mai multe luni nu i-a mai lasat nici sa intre in casa(a fost facuta plangere pentru tulburare de posesie de catre acestia la sectia 10).
Este vorba de rea vointa si ambitie , respectiva urmarind sa faca doar rau si sa produca tot mai multe pagube pe care sa le plateasca sotul, ca inca nu sunt divortati definitiv.
Aderarea la apel a fost facuta in principiu pentru acceptarea probelor de partaj bunuri si obligatii, la obligatii fiind vorba si de un credit la care mai e de plata vreo 8.000 lei. Doamna este , scuze, profesionista in inselaciuni si frauda, dovedite dar inca nepedepsita. A pierdut sustinerea sotului care o scotea mereu din probleme indatorandu-se si facandu-se de ras pe la toti clientii si acum nu mai are nicio acoperire. Reclamantii au incoltit-o , stie ca nu mai are scapare, institutia pe care a fraudat-o o actioneaza in justitie si ea cauta sa se razbune pentru asta. Nu vrea nimeni decat liniste, ne-am saturat de amenintari cu moartea, blesteme , insulte si tot felul de murdarii. Dupa ce i-a fost restrictionat telefonul pentru neplata, si-a facut alt contract pe numele ei la care suma de plata pe 2 luni este 5000 lei(cincizeci milioane). Acestea sunt telefoane cu care ne terorizeaza de 1 an de zile. Avem o plangere pentru acestea de 8 luni la sectia 4 cand ne-a zgariat si masina de necaz ca n-a putut sa intre peste sot. Avem inregistrari de la camera de supraveghere a institutiei si sute de inregistrari pe telefon, majoritatea in care vorbeste singura si cate o ora si nu vreti sa stiti ce anume.
Vedeti, "pe cine nu lasi sa moara, nu te lasa sa traiesti", cam asa stau lucrurile.
Este mult de spus si aproape de necrezut ca poate exista o persoana atat de diabolica. A studiat singura CC CP precum si cele de proceduri pentru a sti cum sa procedeze fara sa fie prinsa. Ma rog, sper ca ati inteles ca nu doreste nimeni nicio centura ci doar divortul.
Multumesc mult si poate ca acum intelegeti putin care este motivatia pentru toate acele demersuri.
cereti, pe cale incidentala , dispunerea unui sechestru judiciar-ca masura asiguratorie , cu privire la indisponibilizarea bunurilor mobile/imobile nesustrase inca de apelanta
Iar cu privire la amenintarea existenta, cu un rau real , in speta cu moartea , aveti facultatea sesizarii Parchetului , insa , din punctul meu de vedere , daca relatiile dintre soti sunt finalizate , nu -i vad justificarea.
Inchideti telefonul , eventual schimbati-va numarul de telefon , daca aceasta situatie e una cu putinta, fara a va prejudicia pe dumneavoastra.Daca , insa , ofensele persista , dati curs sesizarii , poate isi va inceta comportamentul infractional.
Probabil ca aceste momente de furie , dorinta de razbunare , si alte resentimente, odata cu trecerea timpului , vor trece si ele.
Succes.;);)