Buna ziua! Am de facut o intampinare la un apel in cazul unui divort. Apelul principal a fost depus fara motive si doar pentru prelungirea nejustificata a proceselor. La judecata de fond au fost obtinute termene nejustificat pentru depunerea de probe care nu au fost depuse nici pana in ziua de azi. Parata-reclamanta a apelat la tot felul de trucuri pentru a amana judecarea cauzei. Actiunea a fost introdusa de sot care a cerut divort din vina exclusiva a paratei si revenirea la numele purtat anterior casatoriei. Parata a venit cu o cerere reconventionala in care cere vina exclusiva a sotului, pastrarea numelui acestuia si obtinerea unei pensii de intretinere pentru sotie, toate nejustificat. Intre soti au existat 13 ani de convietuire din care 5 casatoriti, nu au rezultat copii din aceasta legatura si nici bunuri materiale decat moboliare fara valoare semnificativa. Zilele acestea se implineste un an de la initierea actiunii. In februarie s-a pronuntat instanta admitand in parte ambele cereri cu urm. rezultate: desfacerea casatoriei din culpa comuna, revenirea la numele anterior, a respins cererea ei de partaj pentru lipsa de obiect si a respins cererea de pensie. Comunicarea cu fostul avocat nu a fost eficienta, aproape ca nici nu ne-a acordat asistenta chiar daca ne-a cerut o gramada de bani. M-am documentat si am facut o aderare la apel - incident dar am inteles ca trebuie facuta si intampinare dar nu stiu ce anume trebuie sa scriu in cuprinsul "aparari de fond" si "probe". Pana la prima infatisare in care vom afla daca va fi acceptat apelul principal vrem sa ne descurcam singuri din motive materiale intemeiate. Ma poate ajuta cineva? Nu am studii juridice dar imi place si citesc tot ce e nevoie doar ca aici este vorba de practica. Multumesc!
Multumesc mult de tot dar tot n-am inteles ce trebuie sa fac asa ca o sa incep cu scopul: dorinta noastra este ca divortul sa devina definitiv si irevocabil in cat mai scurt timp, lucru care acum mi se pare din ce in ce mai greu de obtinut.
Intampinarea trebuie facuta obligatoriu, asa scrie in citatie.
De fapt nu ne trebuie nici un capat de ata de la ea, doar liniste sa ne putem creste bebelusul , sa avem putere de munca si o sa le facem la loc.
Nici amenintarile cu raul nu ma preocupa iar cu telefoanele deja ne-am obisnuit (sunt nr. de serviciu si nu pot fi schimbate deorece sunt clienti care au acest nr. de 5 ani).
Daca am incercat vreo masura a fost ca sa contracaram toate actiunile ei rautacioase.
Ne- a promis ca divortul va tine pana la calendele grecesti si incep s-o cred.
Ieri dimineata ne-a promis ca poate pe la toamna , dupa vacanta judecatoresca , se va judeca - o sa aiba ea grija.
Asa am patit si la fond: din mai 2008 am obtinut sentinta la sfarsitul lui februarie dupa cel putin 6 sau 7 infatisari, nu mai stiu exact. Am lasat-o cu toate bunurile iar noi am ramas cu datoriile si totusi vrem doar divortul.
Sunt ministri, presedinti de state, cu copii, cu averi si tot divorteaza. La noi este posibil ? Si cat sa dureze?
Pana la urma cum sa fac? Fac intampinarea si in continuare merg cu apelul si cererea de amenda? Se poate? Este o incercare prin care speram s-o facem sa dea inapoi si sa-si retraga apelul, nu vrem si nici nu putem sa obtinem o sentinta mai buna decat la fond. De fapt, ea nu poate obtine o sentinta mai rea care de fapt e acelasi lucru.
Sper ca de data asta am fost mai elocventa si m-am facut mai bine inteleasa.
Multumesc inca o data si va doresc o seara excelenta in continuare!
Divort
elisabeta5
Dupa 21 ani de casnicie doresc sa divortez. In cazul in care nu pot prin acord, pot invoca doar nepotrivirea de caracter? Este necesara prezenta paratului la ... (vezi toată discuția)