avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pot semna un nou contract daca cel de la precedentul ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pot semna un nou contract daca cel de la precedentul angajator nu a incetat ?

În cât timp urmează să fiu convocat la comisia de disciplină dacă am făcut abatere de 3 nemotivate ? Este posibil ca fostul angajat să întârzie aceasta ?
Pot semna un nou contract întretimp ? Viitorul angajator îmi cere nota de lichidare, dar practic... nu am cum s-o cer înainte de încetarea C.I.M., se poate apela și la ITM în acest caz ?
Intrase un fost coleg cu care mă înțelegeam mai ok, în privat pe o rețea de socializare și mi-a spus că să vin la lucru că nu mă mai ia nici necuratu' după ce citește motivele lichidării. O pot cataloga ca pe o intimidare/amenințare ?
Cel mai recent răspuns: sebastian069 , utilizator 08:10, 18 Noiembrie 2014
sebastian069 a scris:

În cât timp urmează să fiu convocat la comisia de disciplină dacă am făcut abatere de 3 nemotivate ? Este posibil ca fostul angajat să întârzie aceasta ?

Angajatorul dispune aplicarea sancțiunii disciplinare printr-o decizie emisă în formă scrisă, în termen de 30 de zile calendaristice de la data luării la cunoștință despre săvârșirea abaterii disciplinare, dar nu mai târziu de 6 luni de la data săvârșirii faptei.



sebastian069 a scris:
Pot semna un nou contract întretimp ?

DA, sigur, daca noul angajator accepta.



sebastian069 a scris:
... se poate apela și la ITM în acest caz ?

Ca sa ce? Pentru ce sa apelati la ITM ?? :O



sebastian069 a scris:
O pot cataloga ca pe o intimidare/amenințare ?

Nu.
La noul loc de munca ma va lua, mai trebuie sa ma sune ca sa stabilim data semnarii contractului, imi mai trebuie cazierul (il am deja), extras banca (da) si nota de lichidare... dar nu am primit nicio notificare in privinta incetarii. Si as merge la ITM sa cer o lamurire....
Ultima modificare: Luni, 17 Noiembrie 2014
sebastian069, utilizator
De ce nu ati mai mers la lucru atata timp cat nu ati incheiat un nou contract?
Ultima modificare: Luni, 17 Noiembrie 2014
gabrielaC5, utilizator
sebastian069 a scris:
Si as merge la ITM sa cer o lamurire....

Ce sa zic? Mergeti la ITM si cereti o lamurire ...
@gabrielac5 : Am mers si cand s-a invit oportunitatea am plecat. In ziua cand am fost sa inaintez demisia, m-am simtit fraierit, constrans sa semnez ceva (hartie in baza art 55 lit. b cu acordul partilor care se termina la 24.11.2014) de care mi-am dat seama abia dupa ce mi-au deschis ochii cateva persoane cu zeci de ani experienta in campul muncii, eu avand 19 ani ...fiind primul loc de munca. Mi-au spus ca viitorul angajator va intelege situatia si ca eu respect preavizul (acordul partilor constituie preaviz cumva ?), ma vor astepta, fapt de care nu eram sigur nici 1%. Au fost foarte deranjati cand le-am zis verde-n fata ca vreau sa depun demisia, au insistat de n ori sa le zic motivul plecari si am cedat psihic, le-am zis situatia si nu au vrut sa ma inteleaga. Efectiv nu ma mai pot scula la 4.30 dimineata ca la 5.30 sa fiu in statie la autobuz si la 6.00 sa fiu la lucru. De ce 4.30 ? fiindca mergeam pe jos pana la autobuzul care ma ducea la locul de munca, neavand mereu bani de taxi, sa nu mai zic de schimbul 2 pe weekend cand picam singur pe tura si ajungeam epuizat acasa, nu era destul ca asteptam 20 de minute tramvaiul ce ma ducea acasa in frig.

Vine iarna, iar eu n-o sa`mi pot permite in fiecare dimineata taxi la 5 dimineata. Trebuie haine mai groase, sa-mi asigur hrana.. dar nu intereseaza pe nimeni ca nu mai pot sta pe un salar mizer de 700 lei.
Ultima modificare: Luni, 17 Noiembrie 2014
sebastian069, utilizator

Alte discuții în legătură

Cercetare abatere disciplinara gh3gh1 gh3gh1 Angajatorul a primit o sesizare despre o abatere disciplinara a unui salariat. Dar la data primirii sesizarii, salariatul intrase cu doua zile inainte in ... (vezi toată discuția)
Sanctiune disciplinara croberta croberta In cat timp se emite o sanctiune disciplinara cu retinerea din salariu daca cercetarea administrativa s.a incheiat pe 04.11.2014 ? (vezi toată discuția)
Concediul medical si cercetarea disciplinara mmarianne mmarianne Buna ziua, As dori sa stiu ce se intampla in cazul in care un salariat, convocat pentru o cercetare disciplinara ( a semnat de luare la cunostinta ) intra ... (vezi toată discuția)