avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pot semna un nou contract daca cel de la precedentul ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pot semna un nou contract daca cel de la precedentul angajator nu a incetat ?

În cât timp urmează să fiu convocat la comisia de disciplină dacă am făcut abatere de 3 nemotivate ? Este posibil ca fostul angajat să întârzie aceasta ?
Pot semna un nou contract întretimp ? Viitorul angajator îmi cere nota de lichidare, dar practic... nu am cum s-o cer înainte de încetarea C.I.M., se poate apela și la ITM în acest caz ?
Intrase un fost coleg cu care mă înțelegeam mai ok, în privat pe o rețea de socializare și mi-a spus că să vin la lucru că nu mă mai ia nici necuratu' după ce citește motivele lichidării. O pot cataloga ca pe o intimidare/amenințare ?
Cel mai recent răspuns: sebastian069 , utilizator 08:10, 18 Noiembrie 2014
Eu va inteleg situatia, dar mai aveti o saptamana pana va inceteaza contractul (parca pe 24.11. inceteaza, nu?)
Daca noul angajator nu a incheiat contractul si a spus ca asteapta sa va dea decizia de incetare, nota de lichidare de la vechiul loc de munca, trebuia sa mergeti in continuare la munca.
1. Srticolul 35 din Codul muncii prevede dreptul oricarui salariat de a munci in baza unor contracte individuale de munca cumulate. Pentru fiecare contract de munca, salariatul beneficiaza de salariu corespunzator si drepturi aferente.
In acest sens, puteti incheia un nou c.i.m. chiar daca nu a incetat cel vechi.

2. Nota de lichidare este un document care nu are nicio sustinere legala.

3. ITM-ul , in ce sens sa va lamureasca ?

4. Art. 251 alin. (2) din Codul muncii nu prevede un termen in care sa fie realizata convocarea salariatului la cercetarea disciplinara prealabila. Cu toate acestea, potrivit practicii judiciare, avand in vedere scopul convocarii salariatului la cercetarea disciplinara prealabila, si anume pregatirea si formularea apararii salariatului, acest termen trebuie sa fie rezonabil.

De altfel, procedura cercetarii disciplinare trebuie sa fie prevazuta in reg.intern al angajatorului.

5. Referitor la termenul de aplicare a sanctiunii disciplinarii de catre angajator :
"Decizia ICCJ nr. 16/2012 a fost publicata in Monitorul Oficial nr. 817 din 5 decembrie 2012, prin care se admite recursul in interesul legii inaintat de Procurorul General al Romaniei, astfel :

Pentru considerentele aratate, in temeiul art. 3307 cu referire la art. 329 din Codul de procedura civila, astfel cum a fost modificat si completat prin Legea nr. 202/2010, Legea nr. 71/2011 si Legea nr. 60/2012,

INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE
In numele legii

D E C I D E
Admite recursurile in interesul legii declarate de Avocatul Poporului si procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si stabileste ca:
In interpretarea si aplicarea art. 252 alin. (1) din Codul muncii, republicat, momentul de la care incepe sa curga termenul de 30 de zile calendaristice pentru aplicarea sanctiunii disciplinare este data inregistrarii raportului final al cercetarii disciplinare prealabile la registratura unitatii.
Obligatorie, potrivit art. 3307 alin. (4) din Codul de procedura civila.
Pronuntata in sedinta publica astazi, 12 noiembrie 2012. "
gabrielaC5 a scris:

Eu va inteleg situatia, dar mai aveti o saptamana pana va inceteaza contractul (parca pe 24.11. inceteaza, nu?)
Daca noul angajator nu a incheiat contractul si a spus ca asteapta sa va dea decizia de incetare, nota de lichidare de la vechiul loc de munca, trebuia sa mergeti in continuare la munca.


Nu a zis ca ma asteapta, nu a dat de inteles, iar eu nu risc. Fostul angajator incerca sa imi tot zica, sa ma minta si.... nu prea i-a mers.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cercetare abatere disciplinara gh3gh1 gh3gh1 Angajatorul a primit o sesizare despre o abatere disciplinara a unui salariat. Dar la data primirii sesizarii, salariatul intrase cu doua zile inainte in ... (vezi toată discuția)
Sanctiune disciplinara croberta croberta In cat timp se emite o sanctiune disciplinara cu retinerea din salariu daca cercetarea administrativa s.a incheiat pe 04.11.2014 ? (vezi toată discuția)
Concediul medical si cercetarea disciplinara mmarianne mmarianne Buna ziua, As dori sa stiu ce se intampla in cazul in care un salariat, convocat pentru o cercetare disciplinara ( a semnat de luare la cunostinta ) intra ... (vezi toată discuția)