avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 285 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie Unica
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie Unica

Buna ziua,

Am intentat proces la sfatul avocatului prin care solicit custodie unica pentru fetita mea de 3 ani si 3 luni. motivele mele sunt ca tatal ei locuieste in Londra, nu se intereseaza de fata, a vazuto de maxim 4 ori pe an cate o ora de fiecare data deoarece fetita nu mai vroia sa stea, el nu ne ofera actele de care avem nevoie sa plecam din tara sau pentru inscrierea la gradinita, pe langa nu plateste nimic pentru ea deoarece nu i s-a solicitat la divort pensie alimentara. va rog sa imi dati un sfat care m-ar putea ajuta sa obtin custodia. mentionez ca nu vreau ca el sa nu mai vada fata doresc doar sa nu o poata lua la el daca fata nu vrea si mai ales sa pot pleca in concedii neconditionata de el.
Si in cazul in care custodia ar ramane comuna si el ar primi dreptul de a lua fata eu nu pot face nimic daca fata plange si nu vrea sa mearga cu el? va multumesc mult


Cel mai recent răspuns: solomonalexa , utilizator 20:58, 19 Noiembrie 2014
Indiferent de tipul de custodie, tatal poate avea drept la vizita (cele doua nu sunt conditionate).

Daca n-ati solicitat pensie inseamna ca n-aveti nevoie si nu prea aveti ce reprosa. Sigur, ar trebui sa contribuie de buna voie, dar nu prea simt nici din partea dvs disponibilitatea de a-l implica in viata copilei. Adica, exista o sansa ca el sa vrea sa contribuie dar sa nu aibe cui.

Ca sa nu mai planga fata cand isi vede tatal ar trebui sa aplicati impreuna cu tatal un plan prin care sa-i apropiati pe cei doi. Spre ex, in cele 2-3 ore cand vine tatal sa o vada, dvs ati putea pleca de acasa (ca fata sa aibe un mediu cunoscut - locuinta - dar sa nu va aibe pe dvs in preajma ca sa poata sa se concentreze pe tata). Sau ati putea sa va intalniti in parcul preferat al fetei si sa-i lasati singuri pentru 1-2 ore acolo - la fel, absenta dvs este vitala pentru construirea unei relatii intre fata si tata.
Si cand lasati copilul la gradinita plange, dar nu obtineti o hot judecatoreasca sa nu mai duceti copilul la gradinita si apoi la scoala, ci incercati sa depistati si sa inlaturati cauzele pentru care plange (frica de abandon, frica de persoane necunoscute, etc) .

Despre custodia unica ... daca puteti demonstra refuzul tatalui de a va furniza documentele necesare pentru gradinita aveti o sansa sa obtineti autoritatea unica, depinde si de apararea tatalui.
Ultima modificare: Marți, 18 Noiembrie 2014
mirebire, utilizator
va multumesc mult pentru raspuns, bani pentru fetita nu doreste sa dea deoarece ei i-as cheltui in interesul propriu. legat de apropierea lor, pana acum intalnirile s-au facut in parcul de langa gradinita fetei unde mergem zilnic dar ea nu ramane niciodata doar cu el, nu vrea asta, iar cat suntem in parc el nu se joaca cu ea, doar ii face poze si filmuletze, a adus pana si o persoana sa filmeze in intregime o intalnire, filmandu-i pe toti din acel parc.
as dori sa stiu cum sa procedez sa nu ii fac rau fetei deoarece ea cand o intreb daca ramane cu el ma intreba de ce vrei sa ma lasi cu el? la fel as dori sa ma ajutati sa inteleg ce pot face daca el primeste legal dreptul de a lua fetita un week-end, sau doua saptamani in vara iar fetita nu doreste sa mearga. va multumesc inca odata
Ultima modificare: Marți, 18 Noiembrie 2014
solomonalexa, utilizator
Buna ziua. Fetita nu doreste sa ramana cu el pentru ca intre ei doi nu exista o relatie de atasament si de aceea pentru ea tatal este o persoana straina in care nu are incredere. Aceasta relatie de incredere si atasament se realizeaza in timp, iar tatal trebuie sa isi doreasca acest lucru pentru ca inseamna implicare din partea lui, copila nu este un geamantan pe care il ia si gata!: isi doreste acest lucru?
Ultima modificare: Marți, 18 Noiembrie 2014
BIROU DE MEDIATOR - IULIA CRISTINA UTA, Mediator
Programul de vizitare subzista, indiferent de modalitatea in care este realizata autoritatea parinteasca.



Programul de vizitare se poate derula la domiciliul tatalui sau la domiciliul minorului.

De asemenea, poate fi petrecut un program de agrement, in localitatea de domiciliu, in tara sau in strainatate.

Programul de vizitare poate fi derulat si in week-end.

Legatura cu minorul va trebui facuta treptat , gradual, pentru a exista o perioada de acomodare a copilului.

Totodata, se vor respecta activitatile zilnice, uzuale ale minorului, asa incat programul prestabilit al acestuia sa nu comporte modificari.


In caz de neintelegere, se poate proceda la executarea silita a hotararii judecatoresti, cat si la depunerea unei plangeri penale, sub aspectul savarsirii infractiunii de nerespectarea a masurilor privind incredintarea copilului minor.



Prezenta tatalui in viata copilul este necesara,pentru conturtarea personalitatii si pentru a exista o evolutie corespunzatoare a acestuia.

Absenta figurii paterne poate duce la grave carente de ordin emotional.




Partile pot incheia o tranzactie, prin care sa se consfinteasca intelegerea partilor.

Tranzactia poate fi redactata de catre avocat, instanta de judecata va lua act de intelegerea celor impricinati.


Instanta de judecata va putea incuviinta un program de vizitare, in anumite intervale de timp, avand in vedere situatia copilului, cat si interesul superior al acestuia

Copilul are dreptul de a menţine relaţii personale si contacte directe cu părinţii , relaţiile personale se pot realiza prin găzduirea copilului pe perioada determinata de către părintele la care copilul nu locuieşte in mod obişnuit.



Succes.
Ultima modificare: Marți, 18 Noiembrie 2014
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
el spune ca doreste dar nu solicita sa o vada mai des, adica de fiecare data cand a dorit sa o vada asta s-a intamplat, nu am luat copila inainte sa spuna ea vreau acasa, deci chiar nu am impiedicat cu nimic intalnirile, dar va spun din suflet nici nu pot forta copilul sa il las in parc cu el, nu pot face asta si ma doare cand ea ma intreaba de ce trebuie sa ne intalnim cu el. el spune ca vrea sa aiba o relatie buna cu ea dar pentru asta eu cred ca nu eu sunt cea care trebuie sa faca ceva ci el, adica sa incerce sa se joace cu ea, sa incerce sa comunice...sa creeze el o relatie deoarece eu nu pot spune copilului la aceasta varsta el e tatal tau trebuie sa stai cu el...
copilul il stie dupa premune, nu dupa tati, am fost la un psiholog pt a ma ajuta sa ii explic fetei ca el este tatal iar psihologul mi-a recomandat sa nu o fac deoarece fata e prea mica, nu o sa inteleaga si la 3 vizite pe an nu e cazul.
ajutati-ma va rog sa inteleg, eu am cerut custodie, el a cerut dreptul de a lua fetita o data la 3 luni in week-end, doua saptamani in august si un Craciun si Revelion alternativ.

eu doresc sa ii acord vizite cand doreste doar sa nu ia fata cu forta, daca ne putem intelege nu mai e nevoie de proces chiar daca s-au depus actele? eu am cerut custodia deoarece nu am stiut ca este posibil ca eu sa pot iesi din tara cu fetita printr-o hotarare judecatoreasca, eu nu doresc sa ii ingradesc drepturile, vreau ca ea sa aiba legatura cu el cat ea considera ca vrea si acum si in viitor doar ca noi doi nu avem o relatie buna, eu am fost permanent amenintata de el si familia lui si imi e frica de el, din acest motiv nu am avut intalniri acasa ci doar in spatiu public.
Ultima modificare: Marți, 18 Noiembrie 2014
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Custodia la tata Negura Liliana Negura Liliana buna tuturor...fratele meu are o minunatzie de fetitza in varsta de 5 ani...acuma 2 saptamani am fost in vizita la fata in romania...ce am vazut acolo am ramas ... (vezi toată discuția)
Refuzul minorului in varsta de 5 ani de a petrece timp cu tatal biologic fyvie fyvie Buna ziua, Am divortat in 2009 de fostul sot cu care am o fetita in varsta de 5 ani jumatate. Copilul s-a nascut in mai 2007 inainte ca noi sa fim casatoriti. ... (vezi toată discuția)
Audiere minor Laura_552 Laura_552 Buna ziua! Pentru ca nu ma mai inteleg cu fostul sot,de fapt nu ne-am inteles niciodata, mi-a spus ca va cere exercitarea autoritatii in comun si program de ... (vezi toată discuția)