avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 156 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Apa pentru salariati e deductibila fiscal?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Apa pentru salariati e deductibila fiscal?

Apa minerala cumparata pentru salariati este chelt deductibila?Pe ce cont contabil ar fi bine sa se inregistreze?Mentionez faptul ca societ presteaza serv de consultanta.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Zinaida Ciornii , Consultant resurse umane 21:55, 19 Noiembrie 2014
Apa este esenta vietii. Cand o sa le spuneti asta inspectorilor fiscali sa imi ziceti si mie ce v-au raspuns.

Parerea mea este ca este deductibila chiar daca nu este vara si eu unul o deduc. Sunt convins ca vor exista probleme cu inspectorii fiscali dar am plecat de la ideea ca omul fara alcool, tigari, cafea, sex poate sta dar fara apa nu. Chiar si fara mancare poate rezista mai mult.

Din punctul meu de vedere merita scos afara din birou acela care se uita la un pahar de apa. Problematica TVA-ului nu deriva din cheltuielile cu apa
Si pe ce cont contabil ar fi mai corect sa inregistram apa?Pe 6028 iar cafeaua si ceaiul pe 623?
Eu o bag la consumabile dar unele persoane o baga la protocol.

Daca vreti sa aveti si o documentare in spate umpleti o sticla cu apa de canal si lasati-o sa stea pana isi schimba culoarea pentru a demonstra ca sunt probleme. Faceti poze sticlei la inceput si ulterior si faceti comparatie. In multe cazuri apa s-a ingalbenit dupa cateva zile.
"Achizitie apa:
6028 "Cheltuieli cu alte materiale consumabile" = 401 "Furnizori"
4428 "TVA neexigibila"/4426 "TVA deductibila", in functie de sistemul de TVA utilizat = 401 "Furnizori" "
[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrari tva iclaudia19 iclaudia19 buna seara, care sunt inregistrarile contabile pentru evidentierea tva la o firma care a trecut de la neplatitor-platitor tva... sold 371-27633.13 si ... (vezi toată discuția)
Organizarea contabilitatii unui restaurant bolba alina bolba alina Inregistrarea marfii cu adaos la bar ma deruteaza foarte tare. Daca de exemplu, se cumpara sticle de coca cola la 250 ml, care se vand ca atare cu 5 lei / ... (vezi toată discuția)
Tva stoc marfa claudiaP claudiaP Buna seara, Am doua situatii si nu stiu cum ar trebui procedat. 1.O societate neplatitoare de tva a depasit pragul de 119000 si astfel din 01.02.2012 va ... (vezi toată discuția)