avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... lipsa dovezi in cazul unui contract de intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

lipsa dovezi in cazul unui contract de intretinere

Buna ziua!
Am si eu o problema: avem un contract de intretinere cu cineva, nu vreau sa specific si persoana respectiva vrea sa rupa actele ca nu-i convine cu noi(a fost influentata de terte persoane). Mentionez ca am investit in casa, am facturi, chitante pentru acest lucru dar in schimb nu am cum sa dovedesc faptul ca i-am cumparat alimente, medicamente pentru ca am considerat ca se merge pe incredere si nu am pastrat bonuri de casa( tin sa specific ca eu mergeam si-i luam retele de la dna doctor, eu mergeam la farmacie, cei de acolo ma cunosc). Ca martor nu am decat taximetristul care ne aducea cu sacosele de cumparaturi la adresa respectiva.Ea a zis ca o sa sustina la tribunal cum ca noi nu am avut grija de ea, ca nu i-am cumparat nimic...acum intrebarea mea este :cum poate ea sa dovedeasca acest lucru?pentru ca in momentul in care ii aduceam alimentele si tot ce i s-a cumparat nu era nimeni in curte si nu a venit nimeni la ea sa verifice daca i-am adus mancare, medicamente si altele sau ca ii faceam curatenie.mai pot recupera banii investiti acolo?pentru ca ea a specificat ca o sa zica in instanta ca nu am intretinut-o cu nimic si ca o sa ne ceara bani(renta care e specificata in contract in care zice ca daca intretinatorul nu poate avea grija cu produse sa i se ofere o renta lunara- nu s-a hotarat la incheierea contractului ca vrea renta!!!!!!).noi nu vrem decat sa ne recuperam banii investiti....ATAT!
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 19:21, 18 Noiembrie 2014
In instanta atat dvs. cat si persoana respectiva puteti administra probe: martori si inscrisuri (chitante). Daca se cere rezilierea contractului, partea solicitanta va fi obligata sa va inapoieze cheltuielile ocazionate cu imbunatatirile aduse imobilului.
Ultima modificare: Marți, 18 Noiembrie 2014
Adela Maria Bratulescu, Avocat
Daca solicita rezilierea contractului de intretinere va trebui sa dovedeasca faptul ca dv nu v-ati indeplinit obligatiile, cu acte, cu martori, interogatoriu. la fel si dv va trebui sa dovetiti ca v-ati indeplinit obligatiile cu aceleasi fel de probe: inscrisuri, martori, interogatoriu. instanta va aprecia in functie de dovezile prezentate dc se impune sau nu rezilierea. dv. puteti chema in instanta ca martor taximetristul despre care vorbiti sau orice alta persoana care cunoaste aspecte legate de problema dv
dar daca nu am bonuri de casa pe alimente si medicamente ca inscrisuri cum pot eu dovedi faptul ca i le-am cumparat?in afara de martori......
Martori nu, acte nu... nu stiu, discutii pe mail...

Este necesar sa dovedeasca faptul ca si-au indeplinit obligatiile, caci contrariul sustinut de batranica e un fapt negativ si nu poate fi dovedit... deci ramane faptul conex pozitiv, anume ca au fost intretinuti.
Dovada de la medic... vecinii din bloc... extras de cont...
Doar pentru corectitudinea terminologica (si nu numai): desfiintarea unui contract de intretinere poarta denumirea de rezolutiune, nu de reziliere.

Despre diferentele dintre reziliere si rezolutiune, despre ex tunc si ex nunc, cu alta ocazie.

:bow:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de intretinere iuliangz iuliangz Am in intretinere o persoana de 77 ani, care pana acum doua saptamani, nu a manifestat nicio nemultumire cu adevarat reala fata de modul in care a fost ... (vezi toată discuția)
Ma puteti ajuta cu cateva rasp in anularea unui contract v-c cu clauza? cool_girl_em cool_girl_em avem grija de o batrana care de ceva timp (avem contract de vanzare cumparare cu clauza) s-a imbolnavit de dementa senila. De curand a intalnit un taximetrist ... (vezi toată discuția)
Contact de vânzare cumpărare cu clauză de întreținere ContSters411568 ContSters411568 Buna ziua! Părinții mei doresc să îmi lase toată moștenirea (o casa si teren agricol) in dăuna surorii mele care a fugit de la soțul ei în altă ... (vezi toată discuția)